Kladno chce odčinit debakl z Boleslavi, Chomutov navázat na výhru nad Olomoucí

Odlišný vstup do baráže prožily extraligové celky. Zatímco Chomutov si poradil s Olomoucí, Kladno narazilo v Mladé Boleslavi. Dnešní vzájemný souboj tak bude hlavně pro kladenské Rytíře velice důležitý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenští brankáři inkasovali v prvním barážovém duelu šestkrát

Kladenští brankáři inkasovali v prvním barážovém duelu šestkrát | Zdroj: ČTK

Jejich přemožitel z prvního kola barážové soutěže však nechce vysoké vítězství přeceňovat.

„Máme tři slova, která si říkáme. Jedno z nich je pokora. Stalo se něco zajímavého, ale z celkového hlediska s jedním zápasem z baráže nikdy nikdo nepostoupil. Takže se zase moc podstatná věc nestala,“ říká trenér Mladé Boleslavi Marián Jelínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladno chce odčinit debakl z Boleslavi, Chomutov navázat na výhru nad Olomoucí

Jeho tým bude chtít dnes navázat na výsledek s Kladnem výhrou nad Olomoucí, která v prvním duelu sice prohrála v Chomutově, ale rozhodně nebude odevzdaným soupeřem.

„Kluci, co tady byli loni, jsou zkušenější. Ví, na čem jsme. Je to jenom v palicích, není to o nohách, není to o taktice. Když se dáme do kupy, tak budeme úplně někde jinde,“ je přesvědčen brankář Olomouce Tomáš Vošvrda. Někde jinde by určitě chtěli být i hráči Kladna, které čeká domácí zápas s Chomutovem.

„Musíme se vyburcovat a zároveň se i zklidnit. Udělali jsme pár individuálních chyb, z kterých se musíme poučit. Zažil jsem to i ve Švédsku, kdy jsme první zápas prohráli a pak šest utkání v řadě vyhráli. Je to jenom jeden zápas. Chtěli jsme samozřejmě bodovat, ale nepodařilo se,“ vrátil se k nepovedenému startu do baráže kladenský bek Libor Procházka.

„Věřím, že k domácímu zápasu přistoupíme úplně jinak. Nesmíme hrát s obavou, ale s nadšením, jako hrála Boleslav. To je celý,“ dodal recept na úspěch obránce Rytířů.

Takhle se hrát nedá, zní z kladenské kabiny po debaklu v barážovém derby

Číst článek

Tak jednoduché to ale nebude. Kladno se letos v extralize utkalo s Chomutovem celkem šestkrát a pouze jednou se z výhry radoval domácí celek. Navíc Piráti výhrou nad Olomoucí získali pro další zápasy potřebné sebevědomí.

„Kdybychom měli nula bodů, tak by to veselé asi nebylo. Takhle se můžeme trochu uklidnit a jít na Kladno sebevědomí. Gólman začapal, beci hráli výborně, my jsme jim pomáhali. S tímhle hokejem musíme odehrát celou baráž,“ říká útočník Chomutova Vojtěch Kubinčák.

Chomutov vyjede na kladenský led v 18 hodin, o půl hodiny dříve začne utkání Mladá Boleslav - Olomouc.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme