Kladno oslavilo 90 let s novou síní slávy

Hokejové Kladno vychovalo celou řadu hráčů, kteří sbírali medaile a úspěchy v reprezentaci i v zámořské NHL. Teď (nejenom) pro tyto slavné borce otevřelo Síň slávy kladenského hokeje. Navíc u stropu haly vyvěsilo dvě čísla, která už jsou podle známé tradice navždycky obsazena.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Pospíšil (vlevo) a Milan Nový. Jejich čísla (11 a 6) visí u stropu haly

František Pospíšil (vlevo) a Milan Nový. Jejich čísla (11 a 6) visí u stropu haly | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Já to moc neprožívám. Já měl číslo po Láďovi Kopeckých a vždycky jsem si říkal, ať mu neudělám ostudu,“ smál se někdejší obránce František Pospíšil.

Ostudu rozhodně neudělal. Jeho dres visí u stropu haly a na druhé straně je šestka legendárního Milana Nového, kterého v historických střeleckých tabulkách jen tak někdo nepřekoná.

Do síně slávy vstoupilo 27 hokejistů. Od těch, kteří se svého uvedení do síně slávy dočkali in memoriam, až po hokejisty, kteří skončili nedávno. Mnozí z nich nemohou bez hokeje žít a na kladenském zimáku je uvidíte prakticky pořád.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na oslavách 90 let kladenského hokeje byl František Kuna

„Nejdůležitější je, že sem jdete s chutí. Ale opravdu. Vážím si toho, že tu můžu být, libuje si někdejší nositel dresu číslo 3 Otakar Vejvoda starší.

Současné oslavy možná trochu kazí pád Kladna do druhé ligy. „Ale když se třeba podíváte na včerejší duel Vítkovic s Brnem, na jedné straně Ton a na druhé Burger, tak to je vizitka tohohle klubu,“ namítá Vejvoda starší, který byl do síně slávy uveden i se svým synem.

Ten proslul jako člen legendární blue line, která v devadesátých letech přehrávala soupeře svou chytrostí a hravostí. Kladno prostě je hokejovou líhní, i když 90 let klubu slaví v první lize. Budoucnost ale bývalý obránce s trojkou na zádech rozhodně černě nevidí.

„Já to nechápu. Rostou tu další talenty, sice se tu třeba nenarodili, ale jsou tu od páté třídy,“ přiznává Otakar Vejvoda, který ale dorazil bez svého stejnojmenného syna. Ten totiž o svém uvedení do síně slávy ani nevěděl.

„Moc s ním nemluvím a nikdo mu to neřekl. V týdnu mluvil s Tomášem Plekancem, ten mu to prozradil a prý byl hodně překvapený,“ přiznal Otakar Vejvoda starší, že se jeho syn dozvěděl o ocenění až od tomáš Plekance. To je zase jiné jméno, které má členství s kladenské síni slávy, řekněme, rezervované. Stejně jako například Pavel Patera nebo pochopitelně Jaromír Jágr.

90 let sice hokejové Kladno neslaví v extralize, ale i tak s hlavou nahoře a s nově vzniklou Síní slávy, která má prozatím 27 členů a v budoucnu jistě bude koho přidávat.

Martin Charvát, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme