Kometu poženou tisíce fanoušků. Zvládne i tak hrát proti Spartě disciplinovaně?

Hokejisté Třince a Sparty si dnes v semifinále play off poprvé vyzkoušejí roli hostujících týmů. Zatímco třinečtí Oceláři vedou nad Zlínem 2:0 na zápasy a případné zakopnutí na soupeřově ledě by je nemuselo až tak vykolejit, Sparta míří k utkání do Brna v poněkud složitější pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek hokej Kometa Brno

Petr Mrázek hokej Kometa Brno | Zdroj: ČTK

„Tak uvidíme, s čím přijde Kometa,“ diplomaticky odpovídá útočník Petr Kumstát na otázku, jakou taktiku si Sparta tentokrát naordinuje. Jako znalec bouřlivé kulisy v brněnské aréně si však nedělá přílišné iluze o tom, že by si mohl se spoluhráči vyměňovat názory jinde než v kabině.

„Lidi tam udělají výbornou atmosféru. Není tam slyšet ani na půl metru, takže to bude zase vyhecované.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Semifinálové série play-off extraligy pokračuje třetími zápasy

To slovíčko "zase" nenápadně připomíná divokou úvodní třetinu druhého pražského zápasu. V živé paměti ji mají i hráči Komety, kteří za časté vylučování draze platili.

„Zase je dobře, že si to uvědomíme. I když Sparta třeba nedá gól, oslabení vezme strašně sil. Sparta si to umí nahrát a my se z toho musíme hodně poučit. S tolika vyloučeními to prostě nejde,“ komentuje situaci Tomáš Žižka.

Hlavně bez faulů

„Víme, že když dá Sparta první gól, tak se ta mašina vždycky rozjede. Pak už ji těžko někdo bude chytat,“ přidává se brněnský obránce Jan Hanzlík. Také on si dobře vybavuje, že Sparta o své první semifinálové výhře rozhodla především díky přesilovkám.

„Musíme se vyvarovat faulů a nebýt tak podráždění. A hlavně nesmíme hloupě oplácet,“ preventivně umravňuje sebe i spoluhráče brněnský útočník Vilém Burian. Rozhodně tím ale nezkouší naznačit, že by Kometa chtěla vsadit na nějaký bezbolestný, motýlí hokej:

„Chceme hrát disciplinovaně, ale samozřejmě tvrdě. Do soubojů půjdeme.“

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme