Lev bude ve finále KHL čelit elitnímu ofenzivnímu triu Mozjakin, Kovář, Zaripov

Zápasem v Magnitogorsku vstoupí hokejisté pražského Lva do finálové série KHL. Pokud chtějí získat Gagarinův pohár, musí eliminovat první útočnou formaci Metalurgu Mozjakin, Kovář, Zaripov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář z Magnitogorsku (vlevo) v souboji s Jiřím Novotným ze Lva Praha

Jan Kovář z Magnitogorsku (vlevo) v souboji s Jiřím Novotným ze Lva Praha | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě první lajna jim šlape. Mozjakin a Zaripov jsou hráči obrovské kvality a ‚Kovy‘ si s nimi rozumí. Jsou nebezpeční celou sezonu. Snad si s nimi poradíme,“ říká před startem finále útočník Lva Petr Vrána.

Výjimečnost první útočné řady Magnitogorsku jasně dokumentují statistiky. Ve dvou letošních zápasech proti pražskému celku si trojice Mozjakin, Kovář, Zaripov připsala dohromady 14 kanadských bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bude to dlouhá série a rozhodovat můžou maličkosti, říká před startem finnále KHL kapitán pražského Lva Jiří Novotný

Ale pozor! Magnitogorsk nejsou jen tito tři excelentní hokejisté.

„Mají dobrý i ostatní lajny, podpořené výborným gólmanem. Budou proti sobě stát dva nejlepší brankáři v lize a rozhodovat můžou maličkosti,“ připomíná kapitán Pražanů Jiří Novotný očekávaný souboj dvou nejlepších gólmanů soutěže Košečkina z Metalurgu a Vehanena ze Lva.

Oba si drží podobné statistiky pod 1,7 obdrženého gólu na zápas a 94 procentní úspěšnost zásahů. Nikdo navíc neočekává, že by si je někdo z nich měl zhoršit.

„Play-off je hlavně o bránění. Určitě nebude prostor na průjezdy obranou,“ je přesvědčen Jiří Sekáč. Lev je ve finále považován za outsidera, ale na jeho straně je jeden žolík.

Startuje finále KHL, pražský Lev nastoupí na ledě Magnitogorsku

Číst článek

„Máme v týmu Kubu Klepiše, který by vyhrál pohár potřetí, tak snad nám přinese štěstí a dokončí hattrick,“ připomíná Petr Vrána úspěchy Jakuba Klepiše.

Český útočník získal Gagarinův pohár před třemi roky s Ufou, před dvěma v dresu Dynama Moskva a dnes začne o třetí triumf bojovat v týmu pražského Lva.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme