Lev hrál v KHL důstojnou roli, myslí si František Kaberle starší. Vítěze extraligy netipuje

Hodiny uplynulé a následující jsou hodně určující pro vývoj hokejové sezony českých klubů. Lev Praha ve své první sezoně v Kontinentální hokejové lize vypadl hned v úvodním kole play-off. A v dnešním posledním kole domácí Tipsport extraligy půjde mimo jiné o to, které týmy si vyřazovací část zahrají a koho už se boj o titul týkat nebude.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hráči HC Škoda Plzeň

hráči HC Škoda Plzeň | Foto: Petr Eret

Ambiciózní nováček Lev Praha měl výborný vstup do KHL. Pak to ovšem vypadalo, že do play-off nepostoupí, nakonec si ale vyřazovací část vybojoval. Jenže s CSKA Moskva vypadl jednoznačně 0:4 na zápasy.

Podle Františka Kaberleho staršího je ale premiérové vystoupení Lva v KHL příjemným překvapením. „Dávali dohromady úplně nový mančaft, musím říct, že některé hráče moc neznám, taky se jich tam hodně vystřídalo. To budování zabere nějaký čas, než si všechno sedne. Určitě hráli důstojnou roli a v play-off s CSKA neudělali v žádném případě ostudu,“ říká bývalý reprezentant.

Přehrát

00:00 / 00:00

O sezóně Lva Praha a také české hokejové extralize mluvil v Ranním interview Jiří Chum s bývalým reprezentantem Františkem Kaberlem starším..mp3

Navíc připomíná úvod osmifinálové série v Moskvě. „Vezměte si první dva zápasy. Kdyby se jim podařilo alespoň jeden překlopit na svoji stranu, tak kdo ví, jak by to dopadlo. Měli tam (CSKA) nepříjemného Radulova, se kterým máme špatné zkušenosti, on ale hrál opravdu vynikající partii.“

Lev si postupně získal i fanouškovskou základnu, o které se po vzniku týmu pochybovalo. „Příjemně mě překvapilo, kolik lidí na ně v Praze chodilo. A ještě větší euforie vládla v Bratislavě, kde taky vybudovali nový tým pro KHL. Myslím si, že jsou to atraktivní zápasy, liga silná, nejen výkonnostně, ale i finančně. Takže myslím, že šanci na úspěch to má,“ prohlásil o projektu českého mužstva v KHL Kaberle.

V hokejové extralize mají české kluby vrchol sezony teprve před sebou. Večer se mimo jiné rozhodne, kdo z trojice Kometa Brno, Vítkovice, Pardubice nepostoupí do vyřazovacích bojů o titul.

„Když se kouknu na ta tři mužstva, která o poslední místa do předkola play-off bojují, tak všechna mají těžké zápasy. Nevím, komu zůstane v ruce černý Petr, ale nejspíš bych to bohužel viděl na Brno,“ myslí si František Kaberle starší.

Kometa má totiž nejhorší vzájemnou bilanci se svými dvěma konkurenty a na závěr hraje na Spartě. Mistrovské Pardubice pak jedou do Zlína, který bojuje o vítězství v základní části, a Vítkovice nastoupí k důležitému utkání v Liberci.

I jeden z těchto týmů může nakonec hrát finále play-off, což v minulé sezoně dokázalo Brno. Jasný favorit vyrovnané soutěže ale zřejmě není.

„Vezměte si, kdo by loni tipoval jako finalistu Brno. Tam se může stát cokoli. Projeví se trochu i psychika, když už některý tým splnil svůj úkol, tak bude hrát uvolněně. To může být jedna z rozhodujících výhod,“ odhaduje František Kaberle starší.

Jiří Chum, Jan Kaliba, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme