Lev nestačil na vedoucí Petrohrad. Prohrál 3:4 po nájezdech

Hokejistům pražského Lva se v KHL podařilo bodovat podesáté v řadě. V atraktivním duelu s lídrem soutěže SKA Petrohradem prohráli na domácím ledě v holešovické Tipsport Aréně 3:4 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilja Kovalčuk z Petrohradu se pokouší překonat brankáře Vehanena

Ilja Kovalčuk z Petrohradu se pokouší překonat brankáře Vehanena | Zdroj: ČTK

Hráči Lva před největší návštěvou v sezóně (10 242 diváků) od úvodního buly atakovali branku ruského giganta, i přes silný tlak však inkasovali jako první, poté co se střelou z první prosadil Panarin.

Druhé třetině kralovali domácí hokejisté, především první útok pražského týmu. Z několika slibných šancí proměnil hned tu první Azavedo, následně potrestal nedovolený zákrok Saláka z trestného střílení Birner.

Vedoucímu týmu Kontinentální ligy se podařilo vyrovnat po trefě Šipačjovova od modré. Petrohrad pak dlouho držel několika povedenými zákroky český gólman Salák, na střelu Michala Řepíka z poslední minuty druhé dvacetiminutovky ale už nestačil.

Trend rychlých tref z úvodů třetin pokračoval i v té závěrečné, když se z branky se radoval hostující Tichonov.

A stejně tak, jak před přestávkou na ledě kraloval brankář Salák, zářil v posledních minutách před pražským publikem domácí gólman Vehanen. Zejména proti hvězdnému Kovalčukovi, který už střílel do prázdné branky, vytáhl finský hráč na poslední chvíli parádní zákrok.

Po následném prodloužení přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se už hokejistům s betony na nohou dařilo méně. Na obou stranách se dvakrát prosadili Červenka, Klepiš i Kovalčuk. A byl to právě ruský kanonýr, kdo si připsal vítěznou branku a zajistil Petrohradu dva body.

Lev Praha - SKA Petrohrad 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 3:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky:
21. Azevedo (Ullström), 27. Birner z tr. střílení, 40. Řepík (Vrána) - 3. Panarin (Kučerjavenko), 33. Šipačov (Kutějkin), 41. Tichonov (Semjonov), rozhodující sam. nájezd Kovalčuk. Rozhodčí: Gofman, Bondar - Morozov, Putilin. Vyloučení: 7:6, navíc Salák (Petrohrad) 10 min. Bez využití. Diváci: 10.242.

Lev:
Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Birner. Trenér: Kari Jalonen.
Petrohrad: Salák - Čudinov, Semjonov, Kutějkin, Kalinin, Alexandrov, Judin - Ketov, Šipačov, Kovalčuk - Červenka, Tichonov, Skačkov - Ponikarovskij, Kučerjavenko, Panarin - Makarov, Sigarjov, Burdasov. Trenér: Jukka Jalonen.

Ostatní výsledky KHL:

Chabarovsk - Doněck 0:4 (Kašpar a V. Nedorost oba 1+0)
Vladivostok - Spartak Moskva 1:2
Novokuzněck - Záhřeb 1:5
Novosibirsk - Dinamo Minsk 3:1
CSKA Moskva - Jaroslavl 1:3
Nižnij Novgorod - Dynamo Moskva 1:3
Lev Praha - Petrohrad
Slovan Bratislava - Čerepovec 3:2

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme