Lev Praha může postoupit do finále KHL, za stavu 3:1 přivítá Jaroslavl v Praze

Hokejisté pražského Lva mají druhou šanci na postup do finále Kontinentální hokejové ligy. V sérii vedou nad Jaroslavlí 3:1 na zápasy a v pátém zápase budou mít výhodu domácího prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Lva Praha Jiří Novotný střílí na brankáře Jaroslavle Curtise Sanforda

Kapitán Lva Praha Jiří Novotný střílí na brankáře Jaroslavle Curtise Sanforda | Zdroj: ČTK

V O2 areně se dá očekávat opatrné utkání. Jaroslavl bude podruhé v řadě čelit hrozbě vyřazení. Lev sice v sérii vede a má výhodu domácího prostředí, v případě neúspěchu by se ale série stěhovala zpět do Ruska.

Za úspěchem Lva ve druhé sezoně v KHL stojí příprava na začátku sezony. Když se hrál v létě přípravný turnaj s dalšími třemi týmy z KHL, měl Lev jednoznačně nejširší kádr. To se v play-off, kdy jsou zápasy náročnější a přicházejí zranění, vyplácí.

Ve druhé sérii vede Magnitogorsk

V případě večerního vítězství se Lev Praha dostane do finálové série celé KHL. Tak prestižní série by jistě přilákala i pražské fanoušky. Příležitost zajistit si postup bude mít Lev v zápase, který začíná dnes v sedm hodin večer v O2 areně.

Ve druhém semifinále vede Magnitogorsk nad Ufou také 3:1 na zápasy, a má k postupu do finále stejně blízko jako pražský tým. Pátý zápas této série je na programu v pátek v Magnitogorsku.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme