Lev Praha protáhl sérii vítězství již na pět zápasů, porazil Chabarovsk

Výbornou formu si drží v posledních zápasech KHL hokejisté pražského Lva. Amur Chabarovsk porazili 3:0 a bylo to již deváté vítězství z posledních deseti utkání. V pátečním duelu se navíc prosadili pouze čeští střelci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Lva Praha Petr Vrána ujíždí soupeřům v zápase proti Chabarovsku, ve kterém si připsal branku

Útočník Lva Praha Petr Vrána ujíždí soupeřům v zápase proti Chabarovsku, ve kterém si připsal branku | Zdroj: ČTK

Amur Chabarovsk, předposlední tým celé KHL, držel se Lvem krok pouze v úvodním dějství, ve kterém diváci žádnou branku neviděli. Šest minut po změně stran stran se ale z dorážky prosadil Petr Tatíček a poslal Pražany do vedení.

Největší šanci Chabarovsku měl v zápětí hostující útočník Lugin, trefil ale pouze tyčku branky Atteho Engrena, který tentokrát hájil domácí branku a připsal si druhou vychytanou nulu v sezóně.

O pátém vítězství v řadě definitivně rozhodly dva góly v polovině třetí třetiny. Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval z další dorážky Jiří Novotný a o třetí zásah se postaral po skvělé Thörnbergově přihrávce Petr Vrána. Uzavřel konečné skóre na 3:0.

Díky vítězné sérii se Lev drží na třetím místě Západní konference KHL. Dnes ho uchránil před dotírajícím CSKA Moskva. Klub z ruské metropole ale odehrál o tři zápasy víc.

Kontinentální hokejová liga:
Lev Praha - Amur Chabarovsk 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Tatíček (Azevedo, Mäenpää), 50. Novotný (Ullström), 52. Vrána (Thörnberg, Zackrisson). Vyloučení: 5:6, navíc O'Byrne (Lev) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5150.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme