Liberecký Nedvěd statistice nevěří, slávista Sklenář ano

Posledního semifinalistu pozná hokejové play-off České pojištovny. O jediné místo mezi čtveřicí nejlepších týmů se utkají Liberec a Slavia. Pod Ještědem utkání začíná v 17 hodin a 40 minut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Petr Nedvěd v souboji s Jakubem Sklenářem ze Slavie

Liberecký Petr Nedvěd v souboji s Jakubem Sklenářem ze Slavie | Zdroj: ČTK

Psychická výhoda by před poslední bitvou měla být na straně domácích Bílých Tygrů. Šestý zápas vyhráli po samostatných nájezdech, ten pátý bez inkasované branky - 2:0. Jenže Slavia mistrovsky zvládá rozhodující sedmé zápasy.

,,Ani nevím proč by mě to mělo strašit! Na statistiky se moc nekoukám, každý zápas je jiný. Sice to asi o něčem svědčí, ale my se musíme soustředit na náš výkon, aby byl stejně dobrý jako ty poslední. Samozřejmě se může stát, že soupeř bude lepší, ale tak to někdy je,“ ví moc dobře liberecký kapitán Petr Nedvěd.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Tipsport Areně se rozhodne o posledním semifinalistovi play off

Zároveň ho ale těší, že Severočeši zůstali nadále ve hře a mají šanci postoupit mezi čtyři nejlepší celky play-off České pojištovny.

,,Jsem rád, že se nám podařilo sérii vyrovnat. Jednou nohou už jsme byli nad propastí. Tady je vlastně další statistika. Já si nepamatuji, kdy jsme vyhráli na samostatné nájezdy, takže statistiky vždycky nefungují,“ upozorňuje kapitán Severočechů.

Pro Slávisty je největší překážkou, zdá se, gólman Tomáš Vošvrda. Možná Pražany zaskočila skutečnost, že je přeci jen o poznání vyšší, než jeho kolega v liberecké brance Marek Pinc.

,,Všechny střely do něj naráží! Asi chytá lépe, vypracujeme si stoprocentní šance, ale jak říkám, neproměňujeme je ale spíše kvůli naší slabé koncovce. Co nám vycházelo předtím v domácích zápasech, se nedaří. Taková ta lehkost, gólová přihrávka a dojíždění do branky tam chybí. Doufám, že v sedmém zápase se to zlomí,“ věří červenobílý forvard Sklenář.

Nemají ale Slavisté přeci jen strach ze soupeře, který je dokázal přehrát v předchozích dvou zápasech?

,,Myslím, že ne! Už se nemáme na co šetřit. Sedmé zápasy umíme a snad to potvrdíme. Chtěli jsme samozřejmě ukončit sérii dřív, ale bohužel se to nepovedlo, tak teď nám nezbývá než to urvat v sedmém zápase,“ říká slavistický útočník Jakub Sklenář.

Boj o postup do semifinále play-off České pojišťovny mezi Bílými Tygry a Slavií začíná v 17 hodin a 40 minut na ledě liberecké Tipsport Areny.

Pavel Petr, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme