Litvínovský gólman Volke soupeřovy hráče nestuduje

Hokejový um versus bojovnost a obětavost - tak bychom asi mohli definovat čtvrtfinále play off extraligy v podání Třince a Litvínova. Třinečtí Oceláři jsou podle dobrozdání mnoha expertů kandidátem číslo jedna na domácí titul. A Severočeši? Ti se ocitají v roli týmu, který nemá co ztratit, ale který se tváří v tvář favorizovanému soupeři poctivě snaží něco získat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný zákrok litvínovského brankáře Martina Volkeho po střele Josefa Hrabala z Třince.

Úspěšný zákrok litvínovského brankáře Martina Volkeho po střele Josefa Hrabala z Třince. | Zdroj: ČTK

Zahajovací utkání čtvrtfinálové série tomu sice neodpovídalo, ale to druhé už ledacos naznačilo. A do třetice se včera litvínovští hráči dočkali na domácím ledě vítězství. S jakou filosofií vůbec nastupovali proti týmu, který se podle jejich vlastních slov ocitá o nějaký ten schůdek výš?

„První zápas v Třinci na nás vlítli a bylo poměrně rychle rozhodnuto. Samozřejmě nechceme, aby se něco takového v dalších zápasech opakovalo. Pro nás z pozice 'nefavorita' je lepší, co nejdéle držet stav 0:0,“ rekapituloval předzápasové plány Litvínova útočník Michal Trávníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Litvínovský gólman Volke soupeřovi hráče nestuduje

A brankář Martin Volke napověděl, kudy vede ona klikatá cestička k výhře nad hokejově zralejším soupeřem. „Je to o mužstvu, o klucích, jak jeden druhému chce pomoct a jak kdo bojuje. Bez toho to prostě nejde.“

A ovšemže to nejde ani bez spolehlivého gólmana. O takového mají litvínovští po příchodu Martina Volkeho z prvoligových Litoměřic se zárukou postaráno. Zatímco v předkole play off musel být ve střehu především tváří v tvář první útočné formaci Plzně, teď se ocitá v ještě náročnější roli, protože sledovat ostřížím zrakem jen jednu z třineckých formací, to by zdaleka nestačilo.

„I v Plzni měli slušné hráče ve druhé, třetí lajně. Ale tady jsou ty tři, čtyři pětky schopné dát gól de facto ze hry pět na pět, i v oslabení. Tím je to těžké pro gólmana, že si vůbec neodpočine, ani když tam jde třetí lajna. Ale odpočine si potom v kabině,“ přiznal brankář Volke.

Ten se ale netváří jako ten, kdo by se před startem čtvrtfinálové série učil nazpaměť hokejové životopisy všech třineckých střelců. „Já jsem tohle nikdy nedělal. Vím, kdo tam třeba hraje, podívám se při rozbruslení. Ale že bych se nějak speciálně připravoval, to vůbec ne. Člověk nad tím potom asi přemýšlí a zbytečně ho to třeba i brzdí, spekuluje a přemýšlí. A to není ono.“

Od půl šesté si to litvínovský gólman znovu rozdá s třineckými střelci a pokračování bude mít i čtvrtfinálová série mezi Slávií a Libercem.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme