Martin Ručinský má opět chuť do hokeje

Litvínov a Slavia - to jsou mužstva, která jako první vykročí do druhé čtvrtiny základní části hokejové Tipsport extraligy. Severočechům se doma daří, slávisté zase dovedou sbírat body na soupeřově ledě - a tak by asi nebylo jednoduché zatipovat si, který z aktérů dnešního duelu se nejvíc těší. Že by třeba litvínovský útočník Martin Ručinský?

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Martin Ručinský

Hokejista Martin Ručinský | Zdroj: ČTK

Proč ne? Když se před pár dny v ponuré náladě loučil se sparťanskou kabinou, vynořila se před ním přímo hamletovská otázka: Co bude dál?

"Musel jsem si ujasnit, co vůbec chci dělat, co chci od života. Litvínovu něco dlužím, vyrůstal jsem tady, takže jsem se rozhodl, že za něj budu hrát," řekl Martin Ručinský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejistu Martina Ručinského čeká druhý duel v dresu Litvínova

Ale ne každý fanoušek Litvínova v té chvíli dojatě zatroubil do kapesníku. Však i samotný Martin Ručinský se před úterní domácí premiérou proti Kladnu obával, že na tribunách bude hodně těch ukřivděných, kteří mu ještě nezapomněli, jak si to předloni, po návratu ze zámoří, namísto do Litvínova namířil do Sparty.

"Přijetí lidí mě opravdu překvapilo. Byli výborní, neslyšel jsem prakticky žádný pískot. Když potom jižní tribuna vyvolávala moje jméno, mrazilo mě v zádech. Jsem rád, že jsem v Litvínově," ocenil litvínovské fanoušky Ručinský.

Ručinský dostal znovu chuť do hokeje

Na oplátku také on sám svým výkonem příjemně překvapil fanoušky Litvínova a vlastně i všechny, kteří úterní zápas proti Kladnu viděli. Nastoupil v útočné formaci s Vojtěchem Kubinčákem a Martinem Jenáčkem a třebaže si předtím sotva stačili podat ruku a popovídat o počasí, hra jim šla nad očekávání pěkně od ruky.

"Vytvořili jsme si šance, což bylo důležité. Souhra klape, chemie v té lajně je," pochvaloval si Martin Ručinský. Kdyby si on a jeho spoluhráči zopakovali úterní výkon dnes proti Slavii, asi by z toho soupeř neměl velkou radost.

"Samozřejmě se těším, dostal jsem opět chuť do hokeje. Pokud budu týmu nějak platný, budu jedině rád," dodal Martin Ručinský. A se zárukou už teď můžeme očekávat, že právě takhle to budou vnímat litvínovští příznivci.

Aleš Procházka, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme