Mladá Boleslav se má na co těšit, říká ústecký obránce Pojkar

V Chomutově v sobotu večer skončil letošní ročník první hokejové ligy. Ta našla mistra překvapivě už po čtyřech finálových zápasech. Pohár pro vítěze druhé nejvyšší české soutěže včera večer v Chomutově převzali hráči Ústí nad Labem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Ústí David Pojkar atakuje chomutovského útočníka Jana Stránského.

Obránce Ústí David Pojkar atakuje chomutovského útočníka Jana Stránského. | Foto: David Kalvas

Z nečekaně rychlého triumfu měli hokejisté Ústí nad Labem velikou radost. S tím, že smetou Chomutov 4:0 na zápasy, nepočítal ani trenér Lvů Petr Rosol. "Nečekal jsem to, ale hráli jsme dobře, byli jsme lepší než soupeř, i když první tři zápasy jsme vyhráli o branku, takže to bylo i trochu o štěstí. Myslím si, že jsme podali parádní výkony a zaslouženě sérii vyhráli."

V posledním finálovém zápase slavilo Ústí výhru 4:1 a nadšený byl i kapitán Jan Klobouček. "O hodně víc jsme to chtěli, táhli jsme za jeden provaz. Neříkal to akorát manažer o nás do novin. Oni jsou spíše žoldáci, než parta. Všichni šli do Chomutova za velké peníze, v extralize je moc nechtěli a už se všichni připravovali na baráž. Ale nejdřív museli vyhrát 1. ligu a to se jim nepovedlo."

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladá Boleslav se má na co těšit, říká ústecký obránce Pojkar

Obrovské zklamání prožíval po posledním finále trenér chomutovského týmu Milan Kašpárek. Výsledek těžko trávil. "Způsob 4:0 je krutý a neodpovídá obrazu hry na ledě. Celou sérii rozhodl druhý zápas v Ústí, kdy jsme od druhé třetiny byli jasně lepší, Ústí nevědělo, kam dřív skočit. Dvakrát jsme vyrovnali na 3:3 a na 4:4, ale také jsme dvakrát lacino inkasovali."

Ústí odehrálo finále suverénně. Podle chomutovského obránce Davida Havíře si jeho mužstvo pokazilo celou sérii už na začátku. "Už v Ústí to vypadalo špatně. Dostali jsme se do hry vlastně až ve druhém zápase, doma jsme ve třetím 2:0 vedli a nedokázali jsme s tím nic udělat. Pak to dopadlo tak, jak dopadlo. Už to k tomu spělo v Ústí, tam jsme měli jeden zápas urvat, ale neměli jsme na to."

Chomutov vloni neuspěl v baráži proti Mladé Boleslavi, teď do ní ani neprošel a prohrál ve finále první ligy. Bolest cítil generální manažer ambiciózního klubu Jaroslav Veverka mladší. Ten se po vyřazení jen těžko bránil slzám. "Je to pro nás ohromný zklamání, ale budeme se s tím muset srovnat, poučit se z toho a do příštích sezón udělat některé věci jinak."

Ústečtí hokejisté postoupili do baráže. Optimistou je před jejím startem obránce Lvů David Pojkar. Podle něj ústecké výkony gradují a mužstvo má na to, vybojovat extraligu. "Boleslav se má na co těšit. Letos jsme hodně silní a jsme na to připravení.Už se těším. Vyhráli jsme jedenáct zápasů za sebou a oni prohráli, takže uvidíme, jak to dopadne."

Baráž začíná ve středu 6. dubna na ledě Mladé Boleslavi.

David Kalvas, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme