Mladí reprezentanti mají základnu v Rokycanech, zařídil to místní kustod

Hokejová dvacítka si oblíbila Rokycany. Pravidelně na západočeském ledě trénuje a využívá i sousední hotel. Za vším stojí kustod Leoš Mitáček, který působení mladých reprezentantů vyjednal s vedením haly a města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leoš Mitáček

Leoš Mitáček | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Letos v listopadu to bude 40 let, co jsme tu zprovoznili zimní stadion. Léta jsme hráli druhou ligu, ale z finančních důvodů jsme v krajském přeboru,“ přibližuje stav rokycanského hokeje jeho manažer Leoš Mitáček.

Pravidelně tu ale trénuje hokejová reprezentace do dvaceti let, u ktreré Mitáček funguje jako kustod, masér a hospodář.

„Když jsem přišel ke dvacítce, tak jsem se domluvil s koučem, že by se hodilo, abychom měli nějakou stálou základnu. Nabídla se možnost v Rokycanech, tak jsem to začal dávat s vedením stadionu a města dohromady. Snažili jsme se připravit takové zázemí, protože spolu tráví hodně času.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Rokycanský stadion prošel s Kustodem Leošem Mitáčkem reportér ČRo Pavel Petr

Na stadionu bylo nutno provést úpravy. „Začali jsme kabinou, suchou šatnou, sociální zařízením, videomístností. Postupně jsme vše dali dohromady,“ vzpomíná Mitáček.

Videomístnost je v tréninku mladých hráčů důležitou součástí vybavení. „Trenéři tu mají tabuli, kde ukazují hráčům, co potřebují. Mají tu i plátno s videorekordérem, takže si i během tréninku mohou zajít a pustit jim požadavky, které mají,“ vysvětluje kustod výběru a manažer místního klubu.

Ve své kanceláři má Leoš Mitáček spoustu upomínek. „Jsou to dresy z MS, kterých jsem se zúčastnil, je na nich vždy podepsaný celý mančaft, tak je to taková památka,“ chlubí se muž, který mimo dresů a hokejek sbírá také historické hokejové vybavení.

Hokejová dvacítka se chystá do Kanady, chce navázat na stříbro z MS

Číst článek

Během své činnosti se potkal s mnoha hráči. „Člověk, který mi nejvíc přirostl k srdci, je Tomáš Hertl. Je to hodný člověk a dobrý hokejista.“

Nejvíc památek je ale od Jaroslava Špačka. „Je to místní rodák, navštěvuje zimák a trénuje malé děti. Když je u áčka, tak tu bude i s ním,“ vyhlíží Leoš Mitáček návštěvu dospělé reprezentace, která tu 25. srpna připraví na druhý přípravný kemp.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme