Mladoboleslavští hokejisté drží nechtěný gólový půst

Nad kterým týmem se dá v těchto dnech v hokejové Tipsport extralize nejpravděpodobněji vyhrát? Jednoduchá otázka, která při pohledu na tabulku pasuje do role „favorita" Kladno, které letos ještě ani jednou neopustilo poslední místo. Je ovšem možné, že aktuálně nejslabším týmem ve čtrnáctičlenném extraligovém pelotonu je někdo úplně jiný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Bruslařský klub z Mladé Boleslavi zachraňoval v posledních dvou letech svou příslušnost k tuzemské elitě pokaždé až v baráži. Z tohoto pohledu je dlouhodobě nejslabším účastníkem extraligy. Tuto už tak nevábnou vizitku mladoboleslavským ale nenapravuje ani realita těchto dní, ve kterých platí nepsané pravidlo, že soupeři stačí jednou skórovat a má vítězství v kapse. Mladá Boleslav totiž nedokázala skórovat už 270 minut v kuse, tedy čtyři a půl zápasu.

,,K týmu jsem přišel teprve nedávno, ale už teď vidím, že mužstvo je bojovné. Na tom se dá stavět a myslím, že během reprezentační pauzy se to zlepší," říká k nelichotivé bilanci bez vstřelené branky nový trenér Miloš Holaň, který se s tak dlouhou střeleckou impotencí nikdy v životě nesetkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladoboleslavští hokejisté drží nechtěný gólový půst

,,Nebudeme porovnávat kádry Sparty a Mladé Boleslavi, jde tam totiž také o peníze. Chce to ve hře najít systém, zjednodušit ji. Tlačit se do brány, střílet, zapracovat na přesilových hrách - to musíme."

Mladé Boleslavi v šestnáctém extraligovém kole tedy nepomohl k zázraku jménem gól ani okamžitý impuls v podobě nového kouče, ale ani historický moment, kdy se bývalý gólman Milan Hnilička postavil na lavičku coby asistent. Dle svých slov poprvé a na dlouhou dobu také nejspíš naposled.

,,Nemám ambice trénovat, jsem spokojený ve své pozici ve vedení. Moje role byla tentokrát o povzbuzování, to je tak asi všechno," říká sportovní manažer Mladé Boleslavi ke svému intermezzu v profesním životopisu. V neděli proti Českým Budějovicím už by měl stát na střídačce po boku Miloše Holaně v roli někdo jiný.

,,Jméno už zřejmě víme, ale dokud to nebudu mít na papíře, tak ho veřejně nepovím," naznačují slova Milana Hniličky, že jméno příštího asistenta Mladé Boleslavi je už zasvěceným známé, leč veřejnosti stále nepřístupné.

,,Jméno je jasné, ale ještě nic neřeknem," uzavírá i Miloš Holaň rázně diskuzi na téma, kdo bude dalším člověkem v trenérském štábu, jenž se pokusí spolu vysušit zvlhlý mladoboleslavský střelecký prach.

Radim Sajbot, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme