Moc přihrávek, málo střelby, říká trenér Růžička před zápasem s Dánskem

Po dvou dnech volna a střevních problémech nastoupí hokejová reprezentace k dalšímu zápasu na světovém šampionátu. V Bělorusku se střetne s Dánskem. Kouč Růžička má jasno v tom, co musí jeho svěřenci zlepšit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička bere utkání se Slovenskem stejně jako každý jiný zápas

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička bere utkání se Slovenskem stejně jako každý jiný zápas | Zdroj: ČTK

„Musíme zjednodušit hru a chodit více do brány. Předchozí zápasy nám ukázaly, že když budeme hrát technický hokej v útočném pásmu na osm přihrávek, tak to k ničemu nevede. Sice máme 35 střel, ale můžeme jich mít klidně 50,“ říká k hernímu stylu reprezentace trenér Růžička.

„Když vidím ostatní mužstva, tak hráči přijedou mezi kruhy a všechno střílí. My si to ještě třikrát přihráváme.“ Jednoduchost, přímočarost a střelba, to jsou podle Vladimíra Růžičky hlavní atributy úspěchu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Musíme se víc tlačit před brankáře a častěji střílet, nabádá své svěřence před utkáním s Dánskem trenér Vladimír Růžička

Dánové mají ve svém kádru pět hráčů z NHL, a i když porazili jen Itálii a mají tři prohry, budou nebezpeční. Národní tým proti trochu jiným Dánům hrál v přípravě a na tehdejším výkonu by měl stavět.

„Myslím, že jo. Hráli jsme jednoduše, hodně jsme se tlačili do brány a to musíme dostat do kluků zase. Abychom hráli stejným stylem, hodně chodili do branky. S Itálií jsme hráli pořád v rohu a po mantinelech a neměli jsme hráče před brankářem.“

Zdá se, jakoby Vladimír Růžička tak trochu chtěl odstranit českou chytrost z hry národního týmu. Svým svěřencům ale jejich nápady jen těžko vymaže z hlavy - každopádně bude doufat, že právě častá střelba bude stát na začátku úspěchu proti Dánsku.

„Brankáři jsou dobrý, a těžko se jim dávají góly od modré čáry, když střelu vidí. Musíme mít dva hráče před brankou a hodně střílet,“ říká trenér Vladimír Růžička.

Jeho tým nastoupí proti Dánsku v 15:45, po dopoledním rozbruslení vás budeme informovat o tom, v jakém složení národní mužstvo nastoupí. Stále totiž není jasné, koho by do hry nemusely pustit střevní potíže nebo nachlazení.

Štěpán Pokorný, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme