Montreal vyřadil z play-off NHL Boston. Kings srovnali sérii s Anaheimem

Nejlepší tým základní části NHL Stanley Cup nevyhraje. Hokejisté Bostonu podlehli v rozhodujícím sedmém semifinále Východní konference Montrealu 1:3. Na jedinou branku poraženého celku přihrál David Krejčí. Sedmé utkání určí postupujícího také v sérii mezi Los Angeles a Anaheimem. Kings totiž zvítězili 2:1, a celkový stav tak vyrovnali na 3:3 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lavička Montrealu slaví postup do finále Východní konference

Lavička Montrealu slaví postup do finále Východní konference | Zdroj: Reuters

„Máme skvělý tým, ale ukázalo se, že vyhrát základní část nic neznamená,“ smutnil brankář vyřazeného Bostonu Tuukka Rask.

V elektrizující hale TD Garden začali lépe hosté. Už ve 3. minutě zakončil pohotovou akci Canadiens střelou zblízka Dale Weise.

Aktivní Bruins pak sice pravidelně atakovali branku Montrealu, jistý Carey Price ale opět likvidoval jeden pokus za druhým.

Šestadvacetiletý gólman se tak stal jedním z hlavních strůjců úspěchu Canadiens, když v posledních dvou zápasech semifinálové série inkasoval pouze jednou. „Je na úplně jiné úrovni,“ ocenil Price jeho spoluhráč Max Pacioretty.

Od poloviny utkání náskok kanadského týmu navýšil po další bojovné akci Pacioretty. Pak ale gólový půst Bostonu ukončil Jarome Iginla. Zkušený útočník těžil z asistence Davida Krejčího, jenž by nyní mohl posílit českou reprezentaci na mistrovství světa.

Zdena Cháru brankář Monrealu Carey Price za svá záda pustil. S puky byl ale obzvlášť v posledních dvou zápasech série obezřetnější | Foto: Reuters

Tři minuty před závěrečnou sirénou domácí inkasovali potřetí. Velká postava Bruins, jak svými parametry, tak výkony, obránce Zdeno Chára srazil za záda gólmana Raska přihrávku Briera. Montreal s Tomášem Plekancem v sestavě si tak po čtyřech letech zahraje finále Východní konference. Soupeřem mu budou newyorští Rangers.

„Dosáhnout takového úspěchu, porazit v sedmém zápase Boston v jeho aréně, za to hráčům patří respekt. Respekt, který si musíte zasloužit, a tito hráči si ho po dnešku zaslouží,“ nešetřil komplimenty kouč Canadiens Michel Therrien.

Výsledky NHL:

Boston - Montreal 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky: 38. Iginla (Krejčí) - 3. Weise, 31. Pacioretty, 58. Briere. Střely na branku: 30:18. Diváci: 17 565. Konečný stav série: 3:4.

Los Angeles - Anaheim 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky: 9. Muzin, 35. Lewis - 36. Palmieri. Střely na branku: 23:22. Diváci: 18 519. Stav série: 3:3.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme