MS 20: Češi podlehli Švédsku. Pro účast v play off musí porazit Rusko

Čeští hokejisté do dvaceti let nestačili na mistrovství světa ve Spojených státech na další elitní mužstvo. Po vysoké poražce s Kanadou podlehli ve třetím utkání základní skupiny Švédsku 3:6. V tabulce tak mají bilanci jednoho vítězství a dvou porážek. V klíčovém souboji o postup do play-off šampionátu nastoupí Češi v noci z pátku na sobotu proti Rusku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahajovací hokejové utkání USA-Německo

Zahajovací hokejové utkání USA-Německo | Foto: Pavel Petr

Čeští mladící začali utkání podobně jako s Kanadou, dostali se do jednobrankového vedení, které ale opět rychle ztratili. Jejich snahu o lepší výsledek srážela také častá vyloučení, která Švédi tvrdě trestali. Zásluhou početních výhod otočili skóre na 2:1 a poté postupně navyšovali svůj náskok až do stavu 5:1.

Češi vyměnili ve snaze něco změnit po čtvrté inkasované brance gólmana, a i když střídající Novotný inkasoval hned z jedné z prvních střel, záměr se relativně vydařil. Dva přesné zásahy Frka daly týmu Miroslava Přerosta alespoň na chvíli naději zápas zvrátit. Švédi ovšem zodpovědným výkonem drama nepřipustili, v poslední třetině přidali šestou branku a výhru si bezpečně pohlídali.

MS hokejistů do 20 let v Lewistonu (USA) - skupina B:

Česká republika - Švédsko 3:6 (1:3, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Hlinka (Orsava, Holík), 29. Frk (Culek, Jeřábek), 35. Frk (Jeřábek, Straka) - 6. J. Larsson (Sundström, Järnkrok), 16. Friberg (Rakell, Lander), 18. Fasth (A. Larsson, Bertilsson), 25. Wännström (Dahlbeck, Lindberg), 26. Fasth (Järnkrok, J. Larsson), 46. Järnkrok (Thörnberg). Rozhodčí: Bauer (Něm.), Levonen (Fin.) - Brown (USA), Kaspar (Rak.). Vyloučení: 8:7. Využití: 2:3. Diváci: 1388.

Sestava ČR: Mazanec (26. Novotný) - Jeřábek, Řezníček, O. Horák, Sedlák, Pláněk, Jank - Palát, R. Horák, Straka - Rachůnek, Nestrašil, Honejsek - Tůma, Hlinka, Orsava - Frk, Holík, Culek - Soudek. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Fischer a Terry Christensen.

Tabulka:
1. Kanada 3 3-0-0-0 23:6 9 bodů
2. Švédsko 3 3-0-0-0 15:4 9 b.
3. Česko 3 1-0-0-2 7:13 3 b.
4. Rusko 2 0-0-0-2 3:8 0 b.
5. Norsko 3 0-0-0-2 2:19 0 b.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme