Musíme na jejich hru najít recept, říká útočník Magnitogorsku Jan Kovář

Hokejisté pražského zaskočili v prvním finálovém duelu Kontinetální ligy Magnitogorsk a připsali si na jeho ledě první výhru v sérii. Dnes je na programu druhý zápas a domácí mají nůž na krku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovář (vlevo) v dresu Magnitogorsku

Jan Kovář (vlevo) v dresu Magnitogorsku | Zdroj: ČTK

„Lev hrál přesně to, co potřeboval. Vycházelo mu to a my se nedokázali prosadit. Neměli jsme šance. Kdyby hráli bez brankáře, tak by se nic nedělo," nebral si po prvním finálovém duelu servítky útočník Metalurgu Jan Kovář.

„To co jsme předvedli, nebyl výkon pro play off. Byl to nejhorší zápas od nového roku,“ pokračoval v kritice Kovář.

Právě on znamenal pro branku Lva největší nebezpečí, zejména v přesilových hrách. Jenže se nedokázal prosadit a to hlavně proto, že Pražané měli souhru první útočné formace ruského celku dokonale přečtenou.

Při hře v klasickém počtu hráčů, ale Lev na nic nečekal a snažil se diktovat tempo hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme domácím vnutit náš styl, říká před druhým finálovým zápasem KHL obránce pražského Lva Martin Ševc

„Soustředíme se na náš výkon. Pustili jsme si jejich přesilovky a pár herních situací. Ale hlavně jim chceme vnutit náš styl a nehrát podle nich,“ říká autor prvního gólu ve finálové sérii obránce Martin Ševc.

Ani v druhém utkání na tom nebudou Pražné nic měnit, vždyť se svou pro soupeře nepříjemnou hrou založenou na urputné obraně slaví úspěch celou sezónu včetně play off.

„Trošku mi to připomíná styl Zlína. Vychází jim to, hrajou to účelově, výborně a my musíme najít na jejich hru recept,“ chválí soupeře Jan Kovář.

Dnes může Lev hrát přeci jen uvolněněji. Získal to, pro co si do Magnitogorsku přijel. Tedy alespoň jednu výhru. To ovšem neznamená, že usne na vavřínech

„Je to příjemný, ale je to jenom jeden zápas. Musíme vyhrát čtyřikrát. Takže teď to můžeme chvilku oslavit, ale za pár hodin už se musíme připravovat na další zápas,“ nepropadá euforii Martin Ševc.

Druhé utkání začne dnes ve 12 hodin českého času a my vás o jeho průběhu budeme informovat v pravidelných vstupech.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme