Musíme udělat hokejový zázrak, říká litvínovský brankář Francouz

Hokejovou extraligu večer čekají zápasy 51. kola. Nápor na nervy čeká hráče Litvínova a Slavie, dvou týmů, které se v posledních dvou zápasech budou prát o poslední postupové místo do předkola play-off.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova, v brance s Pavlem Francouzem, drží desáté místo v extraligové tabulce

Hokejisté Litvínova, v brance s Pavlem Francouzem, drží desáté místo v extraligové tabulce | Zdroj: ČTK

„V tomhle už máme praxi. Play-off hrajeme vlastně od listopadu. Říkáme si: ‚Dnes přijde nejdůležitější zápas sezony‘ a za dva dny si říkáme to samé,“ říká s trochu smutným pousmáním litvínovský brankář Pavel Francouz.

Vědomí zodpovědnosti mělo na litvínovské hráče pozitivní vliv především na vlastním ledě. A přesto, že v utkáních hraných venku už to s nimi zdaleka tak slavné nebylo, zdálo se, že postup do předkola play-off jim nakonec neunikne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šancí Litvínovských hokejistů na postup do pla-off se s Pavlem Francouzem Zabýval Aleš Procházka

Nedělní domácí zakopnutí proti Kladnu však situaci pořádně zamotalo. „Nezvládli jsme to. Ani v Brně jsme nesehráli dobrý zápas a doufám, že se teď zvedneme, dáme do závěru všechno a postupíme do předkola play-off,“ věří litvínovský brankář.

Jenomže stejné chutě může mít i Slavia. Na poslední postupovou příčku sice aktuálně ztrácí tři body, ale dnes hraje doma s Karlovými Vary, zatímco Litvínov bude zápolit o postupovou naději na vítkovickém ledě.

Venku se Litvínovu nedaří

A kdyby došlo na to, že rozhodnutí padne až v pátečním vzájemném utkání Slávie s Litvínovem, pak budou mít Pražané výhodu domácího ledu. Litvínov přitom venku prohrál posledních osm zápasů.

„Nechtěl jsem, aby dospělo do tohohle stavu. Měli jsme tu sezonu tak blbou, že jsme šli ze samého dna. Šplhali jsme nahoru a teď v závěru ztrácíme body. V zápasech venku si nevytvoříme šanci nebo vystřelíme dvanáctkrát na bránu. To jsou pro soupeře body zadarmo,“ lituje brankář.

„Musíme udělat menší hokejový zázrak a zvládnout ten závěr. Bude to hodně těžké, ale nikdo nic nevzdává. Máme bojovnou náladu a budeme se snažit to urvat,“ slibuje litvínovským fanouškům Pavel Francouz.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme