Na hokejovém MS ve Stockholmu je živo nejen v aréně, fanoušky láká i doprovodný program

Uvnitř napětí a nervozita, venku uvolnění a zábava. Přesně tak se dá popsat atmosféra v hale Globen a jejím okolí. Na mistrovství světa v ledním hokeji ve Stockholmu se totiž dnes hrají zápasy, které rozhodnou o čtvrtfinalistech, o postup usiluje v dnešním utkání i česká reprezentace. Bez ohledu na to si ale fanoušci mohou v klidu užívat doprovodný program šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejové fanoušky láká na MS ve Stockholmu i bohatý doprovodný program

Hokejové fanoušky láká na MS ve Stockholmu i bohatý doprovodný program | Foto: Robert Mikoláš

„Napřáhnout hokejku, vystřelit a gól!“ Z úspěšného zásahu se ovšem tentokrát neradují hokejisté, ale návštěvníci světového šampionátu či jen turisté, kteří zavítali k hale Globen.

„Je to velmi dobré. Člověk se tu vůbec nenudí, program je fajn a každý si může vyzkoušet nějakou hru, prostě zábava. Navíc jsme už vyhráli tričko,“ říká spokojeně mladý muž z Maďarska, který do Stockholmu vzal celou rodinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na MS v hokeji ve Stockholmu je připraven i bohatý doprovodný program. Mezi fanoušky natáčel redaktor Robert Mikoláš

Přijely s ním i dvě malé děti, které si všechny ty soutěže kolem užívají nejvíce. „Ano, líbí se mi tady, s hokejkou jsem ještě nehrála,“ svěřuje se malá dívenka, zatímco pevně svírá hokejku a krátce na to vypálí na bránu.

„Pokud dáte dva góly do jakéhokoli rohu branky, teda kromě toho spodního, který je jen pro děti mladší deseti let, získáte nějakou cenu. Prostě musíte brankáře prostřelit a k tomu máte celkem tři rány,“ vysvětluje jeden z pořadatelů.

Podobných soutěží je v okolí haly Globen hned několik a všude mají soutěžící šanci získat i malý dárek.

Speciál k MS v ledním hokeji 2013

Číst článek

„Ano, je to tady mnohem lepší než vloni, mnohem přitažlivější a zajímavější. Při loňském šampionátu podobný program prakticky neexistoval," srovnává asi 30letý švédský fanoušek.

„Jsem spokojený, samozřejmě nejvíc ale s tím, že snížili vstupné na utkání,“ dodává muž, který si v dalším ze zábavních stánků zase vyzkoušel své hokejové dovednosti a nakonec si kromě dobrého pocitu odnesl i pero.

Robert Mikoláš, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme