Na Kladně panovala hokejová nostalgie. Poldovka vyzvala Duklu

90leté výročí oslavilo hokejové Kladno. Nejprve uvedením členů do nově vzniklé Síně slávy, pak výhrou současných Rytířů v retro dresech nad Jihlavou a na závěr zápasem, který bavil plné tribuny. Do exhibice nastoupily bývalé hvězdy kladenského hokeje - a jak jinak než s paní Poldi na prsou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktéři exhibičního utkání hvězd k příležitosti 90 let od založení kladenského hokeje

Aktéři exhibičního utkání hvězd k příležitosti 90 let od založení kladenského hokeje | Foto: František Kuna

„Pro mě to bylo krásné, protože jsem kariéru tady začínal v dresech s Poldinkou. Ke Kladnu to patří. Myslím, že by tak mělo být i dál. Kdybych byl majitel, tak máme určitě Poldi Kladno.“

Se svými bývalými parťáky ze začátků kariéry se ale na stadionu nesetkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Exhibiční utkání Poldi Kladno - Dukla Jihlava bylo hrané k výročí 90 let od založení středočeského hokejového klubu

„Kdyby byl býval Pavel mohl, bylo by to super, ale je extraliga. Kdyby to jen trochu šlo tak by Patýz (Pavel Patera pozn. red.) určitě nastoupil. Doufám, že se to ještě povede, třeba až nám bude o deset víc, přijede i Ota a sejdem se na ledě,“ vyhlíží člen legendární kladenské blue line Martin Procházka setkání s kolegy Pavlem Paterou a Otakarem Vejvodou.

Ze slavné lajny byl na ledě sám, nechyběly ale legendy rozdílných dekád kladenského hokeje. Od Lubomíra Čužáka Ryse, přes Jiřího Dudáčka, Jana Nelibu až například k Františkovi Kaberlemu mladšímu.

Pohled na kladenskou lavičku, které šéfoval Milan Nový | Foto: František Kuna

Legendární kanonýr Milan Nový si vyzkoušel roli kouče, takže měl takříkajíc pod palcem i tehdejšího bouřliváka Josefa Zajíce. Bývalého kladenského kapitána ale nebylo třeba krotit.

„Pro každého hráče, který měl tu čest, na tomhle zimáku strávit kus života, je to nádherný. Kluci vstoupí do kabiny, problémy jdou stranou, jako bychom se spojili na neviditelným laně. Je to k nezaplacení. Kdo nedělal kolektivní sport, neví, o čem mluvím. Vjedeš na led a jsi jedna duše,“ říkal po zápase legend ještě udýchaný Josef Zajíc.

Hokejovému Kladnu je 90 let a k narozeninám chce jediný dárek. Návrat do extraligy. Tam, kam Poldi Kladno bezpochyby patří.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme