Na místo zraněného Sobotky vybral kouč Hadamczik Martina Erata

Trenér české hokejové reprezentace už vyřešil dilema, koho povolat na olympijské hry do Soči na místo zraněného Vladimíra Sobotky. Ukázal na útočníka Washingtonu Capitals Martina Erata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Erat

Martin Erat | Zdroj: ČTK

„Důvod, proč jsme se rozhodli pro Martina Erata je naprosto jednoduchý. Zranil se nám defenzivní hráč a Martin Erat nám svým herním stylem na jeho místo nejvíce sedí. Splňuje všechny předpoklady, aby Vladimíra Sobotku nahradil,“ vysvětlil rozhodnutí celého trenérského týmu Alois Hadamczik.

„Nebylo to jen moje rozhodnutí, řešili jsme to s Frantou Musilem a Josefem Palečkem a shodli jsme se na Martinu Eratovi,“ dodal Alois Hadamczik.

Toho těší, že zatím nepřišla žádná jiná nepříjemná zpráva. „Hráči z ruské ligy už trénují v Čechách a odpočívají, kluky z extraligy čeká ještě dnešní kolo. To se týká Petra Nedvěda, Tomáše Kaberleho a Michala Barinky, tak věřím, že už se nic nestane.“

Do dějiště olympijských her odlétá první část hokejového týmu ve čtvrtek. „Poletí osm hráčů z Evropy a realizační tým, o víkendu se postupně připojí hráči z Ameriky. Počítám, že v neděli večer bychom měli mít pohromadě celý tým,“ uzavřel Alois Hadamczik.

Nominace hokejistů na OH v Soči 2014 | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme