Na MS máme jeden z nejsilnějších týmů, říká hokejový odborník Martin Hosták

Po dlouhé přípravě je už jasné, kdo bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v hokeji v běloruském Minsku. Trenér Vladimír Růžička zveřejnil nominaci, ve které je šest hráčů z NHL i několik překvapení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace se připravuje na Švédské hokejové hry. Nastoupí i Milan Gulaš

Hokejová reprezentace se připravuje na Švédské hokejové hry. Nastoupí i Milan Gulaš | Zdroj: ČTK

„Vzhledem k tomu, že i ostatní týmy světové špičky mají spoustu omluvenek od hráčů, kteří už dohráli sezonu v NHL, se mi náš výběr jeví poměrně silný. Na tyhle poměry máme jedno z nejsilnějších mužstev,“ říká bývalý reprezentant Martin Hosták.

Současnému televiznímu spolukomentátorovi se líbila i příprava, kterou mužstvo před šampionátem absolvovalo. I když byla dlouhá, spoustě hráčů mohla do budoucna hodně prospět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme jedno z nejsilnějších mužstev,“ říká před startem mistrovství světa bývalý reprezentant Martin Hosták.

„Je výborné, že dostali šanci mladí kluci. Zkusili si hokej na nejvyšší mezinárodní úrovni. Turnaj ve Švédsku byl kvalitně obsazený a hrál se hokej ve velice rychlém tempu. Hrálo se do těla a nahoru-dolů,“ těšilo Martina Hostáka.

Přesto se někteří asi jen těžko smiřovali s tím, že se nakonec do konečného výběru nedostali.

„Asi Vladimír Růžička usoudil, že to ještě na mistrovství není. Každý trenér chce udělat úspěch a bere hráče, o kterých si myslí, že úspěchu můžou snadněji dosáhnout,“ nezatracuje vyřazené hráče Hosták.

Stejně jako asi většinu fanoušků a odborníků, tak i bývalého reprezentačního útočníka některá jména v konečné nominaci překvapila.

Hokejovou reprezentaci opustí ještě dva hráči, záleží na zdraví Jágra a Červenky

Číst článek

„Největším překvapením je pro mě Ondřej Vitásek. V přípravě hrál sice dobře, ale přece jenom jsem si myslel, že pojedou zkušenější obránci.“ Naopak Hostáka potěšilo, že dostane šanci útočník Zaťovič.

„Martin odehrál výborně přípravná utkání a je dobře, že dostane na šampionátu šanci. Stejně tak Sekáč, kterému se dařilo v KHL. Otázkou je, jak dokáže formu přenést na mezinárodní led,“ dodal k nominaci Martin Hosták.

Lucie Výborná, Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme