Na šance se nehraje, musíme je proměňovat v góly, vědí Rytíři z Kladna

Hokejisté Kladna v prvním zápase nového ročníku extraligy nestačili na domácím ledě na pražskou Slávii a prohráli 1:3. K výhře před slušně zaplněnými tribunami nepomohl ani navrátilec ze zámoří Tomáš Kaberle, který naskočil do utkání po dlouhé zápasové pauze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 1. kola hokejové extraligy Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 13. září v Kladně. Jakub Sklenář ze Slavie a brankář Jan Cháber z Kladna.

Utkání 1. kola hokejové extraligy Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 13. září v Kladně. Jakub Sklenář ze Slavie a brankář Jan Cháber z Kladna. | Zdroj: ČTK

„Bylo to dlouho, tak jsem rád, že zase můžu hrát zápasy, ale bohužel to nevyšlo. Myslím, že Slavia je jedním z nejlépe bránících mančaftů v lize – dneska to dokazovali, hráli na jistotu zezadu, my jsme tam měli dost situací jeden proti dvěma, toho se musíme vyvarovat,“ tuší Tomáš Kaberle.

„Bojovali jsme a za stavu 2:1 tam byl velký zákrok na Tenkyho, gólman to vytáhnul, no, mohlo to být 2:2 a bylo by to jiné, ale na šance se nehraje,“ litoval Tomáš Kaberle situace z předposlední minuty, kdy Petra Tenkráta vychytal ve velmi dobré příležitosti Dominik Furch.

Snad k sobě najdeme s fanoušky cestu, přeje si hokejový matador Ptáček

Číst článek

Nestalo se, Slavia pak při kladenské power-play vyvezla kotouč přes střední pásmo až do útočného a Jaroslav Bednář pečetil výhru hostí ranou do prázdné branky. Jenže hořekovat Rytíři nemusí jen kvůli šanci ze závěru utkání. Po většinu zápasu měli domácí více ze hry, ale mnohdy drtivý tlak nedokázali promítnout do skóre.

„Někde to tam pořád skáče okolo. Ale byl to první zápas a já věřím, že máme dobré mužstvo a že nám začnou góly padat,“ věří Miloslav Hořava, autor jediného gólu Kladna v utkání. Recept na to, jak do příště zlepšit střeleckou produktivitu, překládá Tomáš Kaberle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladno napoprvé v nové sezoně neuspělo, zkusí to ve Zlíně. Potřebuje ale zlepšit produktivitu

„Chce to, abychom se víc tlačili do branky, když se tam kolem motají puky, abychom to doráželi a nehráli moc okolo. Góly se dávají ze špinavého prostoru před gólmanem a tam jsme dneska nebyli.“

Pravda je, že Kladno se dokázalo usadit v obranném pásmu soupeře s jakoukoli útočnou řadou, jenže zakončení bylo povětšinou ze střední vzdálenosti, a když Furch kotouč vyrazil, nebyl nikdo poblíž, aby se dostal k dorážce.

I přes tento fakt a prohru neleze ale výkon Rytířů hodnotit jako propadák a to ocenili i fanoušci v hale, kteří svůj tým povzbuzovali od první do poslední minuty.

„Každý chce vyhrát první zápas, je to euforie na začátku sezony. Fanoušky tady máme výborné, burcovali nás – tak doufejme, že ve Zlíně bude jiný výsledek,“ věří Tomáš Kaberle.

Zápas ve Zlíně čeká Rytíře už tuto neděli.

Petr Kadeřábek, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme