Na zápasy NHL v Čechách se těším, říká Radim Vrbata

Vydařenou sezonu má za sebou hokejový útočník Radim Vrbata. Ve Phoenixu odehrál všechny utkání základní části NHL, vstřelil v nich 24 branek a na dalších 19 nahrál. Teď se devětadvacetiletý hráč připravuje na sezonu příští, kterou zahájí v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: Jan Rosenauer

V play-off, kam se Phoenix probojoval poprvé od roku 2002, si pak připsal bilanci 2+2. K postupu přes Detroit to sice nestačilo, i tak Vrbata zažil o mnoho úspěšnější sezonu než rok předtím.

V Tampě se mu moc nevedlo, a i kvůli narození syna se tak vrátil do Evropy. Poté se ale vydal do Phoenixu, ve kterém už působil v ročníku 2007-2008.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na zápasy NHL v Čechách se těším, říká Radim Vrbata

"Věděl jsem, kam jdu a co od toho můžu čekat. Znal jsem prostředí, lidi, spoluhráče. O to to bylo jednodušší. I mě se dařilo dávat góly," pochvaloval si odchovanec mladoboleslavského hokeje.

I další rok stráví Radim Vrbata ve Phoenixu, kde má ještě roční smlouvu. "Musím se poctivě připravit, snad vydrží také zdraví. Loni jsem nechtěl být moc dole, teď zase nechci být moc nahoře. Rád bych si udržel ten střed," přeje si.

Začátek sezony v Praze

Novou sezonu NHL otevřou dva duely Phoenixu s Bostonem v Praze. V českém hlavním městě začne nejprestižnější hokejová soutěž podruhé a Vrbata u toho ani tentokrát nebude chybět. Před dvěma lety nastoupil v dresu Tampy proti Rangers.

"Pro nás to bude zajímavý. Kdyby to bylo ve Švédsku, přemýšleli bychom o tom jinak, protože každé cestování je nepříjemné. Doma to ale bude dobrý zážitek," těší se bývalý forvard Mladé Boleslavi nebo Liberce.

Zároveň věří, že podobné jsou pocity i jeho spoluhráčů. "Taky to pro ně bude něco jiného. V Americe se lítá pořád do stejných měst. Jsou to dva zápasy, snad to nic nenaruší. Tým to může posílit," doufá Radim Vrbata.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme