Nejdražší diskotéka v Bratislavě je teď v Orange aréně

Představte si, že sedíte v hokejové hale, zábava nic moc, vašemu týmu se nedaří, diváci jakoby spali. Situaci může zachránit jediný muž. Ten, co má přehled o zápase skoro větší než rozhodčí, a ten co má intuici lepší než oba trenéři na střídačkách. Ano, hokejový dýdžej. Bývá to právě dobrá nebo špatná hudba, která také rozhoduje o tom, s jakými pocity jdou fanoušci domů po zápase. Stejné je to i při hokejovém šampionátu na Slovensku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fanoušci přicházejí do Orange arény.

Čeští fanoušci přicházejí do Orange arény. | Zdroj: ČTK

DJ Martin pečlivě sleduje, jak se diváci baví. Jestli chtějí zpívat sami od sebe, nebo jestli potřebují povzbudit.

"Když se lidé sami baví, tleskají, tak musím být zticha. Protože kdybych začal hrát, tak bych vlastně ty fanoušky ztišil. Měl bych hrát tehdy, když se lidé nebaví sami od sebe, abych nějak tu atmosféru rozpumpoval," říká Martin, který jinak pouští hudbu při zápasech bratislavského Slovanu. Totéž dělá teď při mistrovství, koneckonců zákony publika jsou podobné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejdražší diskotéka v Bratislavě je teď v Orange aréně

"Dělám to už šestnáct let, takže si myslím, že jsem se už něco naučil, sám jsem navíc hrál hokej. Písničku musíte mít dopředu sestříhanou a musíte znát hokejová pravidla. Když je neznáte, je to o dost těžší, já mám v tomhle výhodu," prozradil dýdžej Martin.

Pro dýdžeje znamená šampionát přece jenom jednu zásadní změnu. Když chce vyburcovat dánské, slovinské nebo lotyšské fanoušky, měl by jim nabídnout to, na co jsou zvyklí doma.

Pro každého něco

"Mám vybrané písničky, které letí v jejich hitparádách, aby se tady každý cítil jako doma," říká Martin.

Tak schválně, ptám se skupinky dánských fanoušků před stadionem, jestli si v hitparádě našli nějakou vaši známou písničku.

"Ano, hrají tu jednu typicky dánskou věc, takovou instrumentálku s bicími." potvrzují Dánové, pro které je ale jinak pobyt na stadioně vysloveně poznávací túrou po české a slovenské hudební krajině. Přece jenom, jsme v Bratislavě, a tak se hodně hrají slovenské a české písničky.

DJ Martina tak trochu drtí dva mlýnské kameny. Na jedné straně musí burcovat domácí fanoušky, na straně druhé zase nesmí podlehnout fanouškovskému volání "my jsme tu doma", a měl by vytvářet prostředí přátelské i pro cizince. Každopádně má teď pořádně napilno. Slováci po zpackané základní skupině mohutně bojují o čtvrtfinále. Hudba zůstává jednou z posledních berliček a DJ neviditelným členem slovenské reprezentace.

Alena Benešová, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme