Nemůžu to tolik řezat, vadí Hertlovi. Dnes nastoupí s Jágrem

Když se Tomáš Hertl v roce 1993 narodil, měl už Jágr za sebou start na MS a dva prsteny za vítězství ve Stanley Cupu, Když byly Hertlovi dva roky, vyhrál hráč s číslem 68 kanadské bodování NHL. Teď se potkají v prvním útoku hokejové reprezentace. Dělí je od sebe 21 let, jeden problém ale mají společný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl (vlevo) a Jaromír Jágr nastoupí v prvním útoku hokejové reprezentace

Tomáš Hertl (vlevo) a Jaromír Jágr nastoupí v prvním útoku hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

„Vždycky, když se otočím, vypadá to, jako by na ledě byla ještě jedna třetina. Nohy mi ještě tolik nebruslili,“ přiznává Tomáš Hertl problémy s kluzištěm evropských rozměrů.

Zároveň ví, že svoji hru na světovém šampionátu musí změnit. „Jsem mladý, takže bych si měl zvyknout a nemít žádné výmluvy. Je to rozdíl, v NHL jsem se snažil dohrávat osobní souboje. Tady, když dohrajete hráče, jsou to dva metry a pak nestíháte. Na to si musím dávat pozor.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémech Tomáše Hertla se v Minsku dozvěděl reportér ČRo František Kuna

Nejmladší český hráč ještě stihl závěr sezony v NHL, takže může přidat čerstvé porovnání s velkým kluzištěm. „V prvním kole proti Los Angele jsme měli 110 hitů za zápas, tady to je nemožné. Všude je to dál a nejde to řezat,“ srovnává počet srážek u mantinelu nejmladší hráč reprezentace.

Kromě velkého hřiště ho trápí také časový posun, ze všech Čechů to měl ze San José nejdál. „Hrajeme zbytečně pozdě a po zápase hned neusneme. Ale máme to všichni stejné a musíme s tím srovnat,“ nechce se vymlouvat Tomáš Hertl.

Jsem flegmatik, spíš se těším, říká před zápasem se Švédy bek Michal Jordán

Číst článek

Na první buly se proti Švédům postaví společně s Jágrem a Rolinkem v 19 hodin a 45 minut českého času. Český rozhlas nabídne svým posluchačům z utkání přímé vstupy.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme