Nevidím u nás klub, který by na KHL ekonomicky stačil, říká prezident svazu Král

V České republice zatím můžete vidět zápasy Kontinentální hokejové ligy jen na jednom zimním stadionu. K pražskému Lvu by se ale mohly připojit další čtyři celky, které v současnosti hrají Tipsport extraligu. Podle zákulisních informací se jedná o Třinec, Brno, Karlovy Vary a Slavii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král | Foto: Filip Jandourek

Jejich fanoušci ovšem zatím mohou zůstat v klubu. Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král o ničem neví a takovou možnost vyvrátil.

„Nevím o tom nic, ale tím, že do KHL vstupoval Lev, tak vím, co to obnáší. Když by to byla pravda, tak na svazu bychom to museli vědět. Navíc podle mezinárodních hokejových předpisů to bez souhlasu svazu ani není možné. Pokud jde ale o můj subjektivní názor, tak u nás nevidím klub, který by na KHL ekonomicky stačil. Podmínky znám,“ říká Král.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nevidím u nás klub, který by na KHL ekonomicky stačil, říká prezident hokejového svazu Král

Kdyby nějaký klub měl zájem si v druhé nejlepší lize světa zahrát, vedení českého hokeje se tím bude zabývat.

„Pokud by se objevil takový subjekt, který by mohl do KHL vstoupit, tak by to bylo zajímavé. Samozřejmě záleží, o koho by šlo nebo za jakých podmínek by se tak dělo. Podle stávající struktury může KHL hrát i druholigový klub. Pokud bude mít zázemí a odpovídající rozpočet,“ dodává Král.

Hlasy z Třince ale lehce naznačují, že minimálně Oceláři o KHL reálně přemýšlí. „Zabývali jsme se tím. Zatím zvažujeme možnosti, ale víc to nebudeme komentovat. Čeká nás ještě polovina letošní sezony,“ prozradil tiskový mluvčí třineckého klubu Tomáš Želazko.

Ve Slavii podle manažera, trenéra a aktuálně také nového reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky v klubu nikdo o ničem takovém neví a nejedná. Jak všechno dopadne, se zřejmě dozvíme až po konci extraligy.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme