NHL: Erat se vrátil do sestavy Washingtonu, ale vysoké prohře nezabránil

Pouze dva zápasy měla na programu kanadsko-americká NHL. Z českých hráčů se prosadil jen útočník Martin Erat, který se asistencí podílel na jediném gólu Washingtonu na ledě Columbusu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Erat

Martin Erat | Zdroj: ČTK

V brance Capitals chyběl český brankář Michal Neuvirth, který se tentokrát nevešel ani mezi náhradníky. Naopak po pěti zápasech na střídačce naskočil Martin Erat, ale ani jeho asistence neodvrátila čtvrtou prohru Washingtonu v řadě.

Ve druhém utkání ukončilo Chicago osmi zápasovou vítěznou sérii Anaheimu. Na triumfu úřadujících vítězů Stanleyova poháru měl největší podíl slovenský hokejista Marián Hossa, který vstřelil dva góly.

Nepříjemnou zprávu se dozvěděl brankář Nashvillu Marek Mazanec. Po příchodu Devana Dubnyka z Edmontonu, poslalo vedení Predators českého gólmana na farmu do Milwaukee do nižší AHL. Mazancovi se přitom v prvním týmu dařilo, v listopadu byl dokonce vyhlášený nejlepším nováčkem měsíce NHL.

Stejný osud potkal i obránce Rostislava Kleslu. Toho Phoenix umístil na listinu volných hráčů, ale protože si ho žádný jiný klub z NHL nevybral, putoval na farmu do Portlandu. Do farmářského týmu Chicago Wolves se vrátil bývalý útočník Slavie Dmitrij Jaškin, který se v kabině St. Louis ohřál pouhé tři dny.

Výsledky NHL:

Columbus - Washington 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky: 20. a 45. Atkinson, 13. Wisniewski, 22. Johansen, 42. Letestu - 29. Carlson (Erat). Střely na branku: 36:27. Diváci: 14.121.
Chicago - Anaheim 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Branky: 11. a 60. Hossa, 18. Versteeg, 51. Bickell - 54. Getzlaf, 55. Palmieri. Střely na branku: 35:21. Diváci: 22.064.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme