Novináři už Philadelphii 'pohřbívali'. Teď jsme zpátky ve hře o play-off, těší Voráčka

Hokejista Jakub Voráček se od začátku sezony NHL drží mezi nejproduktivnějšími hráči zámořské soutěže. Jeho zaměstnavateli Philadelphii se přesto v úvodu moc nedařilo, teď se ale situace obrací a český útočník táhne „Letce“ vzhůru tabulkou Východní konference.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček prožívá nejvydařenější sezonu v NHL, v soutěži odehrál už 500 zápasů

Jakub Voráček prožívá nejvydařenější sezonu v NHL, v soutěži odehrál už 500 zápasů | Zdroj: Reuters

Philadelphia bodovala ve dvanácti z posledních třinácti utkání a hlavně díky Jakubu Voráčkovi si teď o víkendu připsala další dvě vítězství.

„Jako tým hrajeme dobře, v defenzivě neděláme moc chyb a dobře zahušťujeme střední i obranné pásmo. Navíc chytají dobře gólmani, i proto teď vyhráváme,“ pochvaluje si třetí nejproduktivnější hráč zámořské soutěže aktuální formu „Letců“.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hokejistou Jakubem Voráčkem mluvil o současné situaci Philadelphie v NHL reportér Martin Charvát

I díky Voráčkově produktivitě se Philadelphia zvedla a najednou ztrácí příčky zaručující účast v play-off jen čtyři body.

„To je důvod, proč všichni hokej hrajeme. Nikdo o ničem jiném nemluví,“ podotkl pětadvacetiletý útočník. „Hlavně novináři si to užívají, ještě před patnácti zápasy nás pohřbívali a najednou jsme zase ve hře,“ doplnil Voráček, který v sezoně nasbíral 63 kanadských bodů za 19 gólů a 44 asistencí.

Start na MS v Praze by byl pro Voráčka jeden z vrcholů kariéry. Prioritou zůstává NHL

Číst článek

Fanoušci mohou mít z výkonů kladenského odchovance jen částečnou radost.

Základní část NHL skončí až v polovině dubna, a pokud se Philadelphia skutečně dostane do play-off a třeba postoupí do druhého kola, mizí šance, že by Voráček hrál na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Sestřih zápasu Philadelphia - Washington 3:2 (Voráček dvě asistence):

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme