O mistrovství světa zatím nepřemýšlím, říká David Květoň

Půl hodiny po poledni se v pražské Tesla Aréně sešla česká hokejová reprezentace. Pod vedením trenéra Aloise Hadamczika zamíří zítra do Stockholmu na třetí podnik letošní Euro Hockey Tour - Švédské hokejové hry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české národní hokejové reprezentace

Trénink české národní hokejové reprezentace | Foto: Tomáš Adamec

V sestavě nechybí ani třinecký útočník David Květoň, který prožívá zvláštní sezónu. Má za sebou zřejmě nejhorší období své kariéry. Do konce kalendářního roku 2010, tedy za pětatřicet odehraných kol Tipsport extraligy, se trefil pouze pětkrát.

"Sezona nebyla dobrá, i když jsem měl dobrou letní přípravu, tady jsem trénoval s týmem a nic jsem nepodcenil. Ale herně to nebylo ono, což se u každého hráče dostaví a každý to nějak pociťuje."

Přehrát

00:00 / 00:00

O mistrovství světa zatím nepřemýšlím, říká David Květoň

Na přelomu roku se dokonce v případě třiadvacetiletého útočníka nahlas hovořilo o trejdu. Vedení třineckého klubu ho ale podrželo. David Květoň totiž nepatří mezi hokejisty, kteří by něco vzdávali. Snažil se najít cestu k tomu, aby se mu vrátila herní pohoda a střelecká forma.

"Nezanevřel jsem, chodil i po zápase běhat, některé věci jsem dělal ještě víc než jindy. Teď, když se začalo víc hrát, tak se to otočilo a cítím se dobře. I jsem udělal nějaké body. Je to všechno o tom, jestli člověk hraje v klíčových situacích. V těch jsem dostal šanci a zatím to využívám. A vzhledem k tomu, že jsem bodoval a zlepšil herní projev, tak přišla pozvánka."

A rituály? Bylo nutné je měnit? "Prostě jsem se vrátil ke starým hokejkám, ke starým rukavicím a ke staré přilbě. Jinak jsem rituály neměnil. Rozcvičku a všechno ostatní dodržuju tak, jak mám."

Výsledek se skutečně dostavil. Za poslední měsíc vylepšil rodák z Nového Jičína své statistiky o osm branek. Není divu, že si řekl o reprezentační pozvánku a důvěru trenéra Aloise Hadamczika. "Někdy jsem doufal, že by se pozvánka mohla dostavit a teď to přišlo. Jsem za to rád a těším se."

Dres národního týmu přitom naposledy 180 centimetrů vysoký a čtyřiaosmdesát kilogramů vážící forvard oblékl před necelým rokem. „V reprezentaci jsem byl naposledy před mistrovstvím světa. Odehrál jsem nějaké zápasy se Slovenskem a ve Švýcarsku.“

Loni si tedy třinecká opora na světovém šampionátu nezahrála. Co se nepodařilo tehdy, může se s ohledem na stoupající formu povést letos na Slovensku. "To už jsme úplně daleko. Teď jedu do Švédska a tam mě čekají dva nebo tři zápasy. Uvidíme, jak to trenér poskládá. Tady o tom se nedá přemýšlet. Muselo by se to sejít," říká o svých ambicích David Květoň.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme