Obránce Vitásek je za necelý rok z 1. ligy na mistrovství světa

Z Benátek nad Jizerou do běloruského Minsku je to přesně 1200 kilometrů. Z hokejové první ligy až na mistrovství světa to trvá necelou jednu sezonu. Tyto údaje spojuje obránce národního týmu Ondřej Vitásek, kterému se během pár měsíců velice rychle naplnil hokejový sen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Vitásek dává první gól norskému brankáři Larsi Voldenovi

Ondřej Vitásek dává první gól norskému brankáři Larsi Voldenovi | Zdroj: ČTK

„Já jsem to nečekal a určitě to nečekal nikdo, že se z prvoligových Benátek dostanu na mistrovství světa. Určitě to je snem každého malého kluka se tak rychle vypracovat,“ pochvaluje si mladý obránce Liberce, který má na svém kontě teprve 51 extraligových zápasů.

Teď už ale patří i do české reprezentace. S týmem Vladimíra Růžičky byl po celou dobu přípravy, pracoval skvěle a díky svému nasazení si vysloužil místo v konečné nominaci pro turnaje v Minsku.

Tam teď hraje i s hvězdami NHL. Tou největší je bezesporu Jaromír Jágr, který ohlásil, že letošní šampionát je pro něj poslední, tudíž pro mladé hráče možná poslední příležitost něco odkoukat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na rychlý vzestup reprezentačního obránce upozorňuje Štěpán Pokorný

„Něco málo tam je, ale každý má své rituály, má to svoje. Všichni koukáme, jak to dělá Jarda nebo ostatní. Ale to svoje má naučené, dělá to x let a tak to mám i já.“

Ondřej Vitásek na mistrovství světa poprvé nastoupil v základní sestavě včera proti Švédům, před tím si odbyl svou premiéru v Čižovka aréně se Slovenskem. A nejen pro vysokého obránce to byla událost, bedlivě jeho snažení totiž sledují příbuzní i kamarádi, které teď nevidí kvůli reprezentačním akcím moc často, tedy aspoň ne naživo.

„Tak s rodinou si voláme přes Skype, s ostatními se bavíme přes sociální sítě,“ říká. Nic jiného jim totiž v nabitém reprezentačním programu, který vyvrcholil možná trošku nečekaným odjezdem Ondřeje Vitáska na světový šampionát, nezbývá.

I sám obránce přiznává, že je v tuto dobu zvyklý na trochu jiný režim. „Popravdě na to nejsem zvyklý. V tuhle dobu normálně trénuji s klubem na další sezonu. Je to něco nového, ale užívám si to a mám stále spoustu sil. Snad to bude pokračovat,“ dodává Ondřej Vitásek.

Se svými spoluhráči dnes od 19 hodin a 45 minut nastoupí k dalšímu utkání mistrovství světa proti Kanadě.

Martin Charvát, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme