Obránci moc riskovali, vadilo po 1. zápase Růžičkovi. Musí nahradit Poláka

Staronový trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička koučoval tým po čtyřech letech na mistrovství světa. Jeho výběr dokázal porazit v Minsku Slovensko v prodloužení 3:2. Úvodní výhra turnaje byla důležitá, Růžička ale spokojený vůbec nebyl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička na tréninku

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička na tréninku | Zdroj: ČTK

„Obránci hráli všechno hodně riskantně, jak v útočném, tak ve středním pásmu,“ stěžoval si reprezentační trenér Vladimír Růžička na neucelenou hru české defenzivy.

Chyby využili hráči Slovenska ve 2. třetině. „I když jsme si řekli, že budeme víc bránit, využil soupeř své brejky. Jeden gól byl odražený, při druhém nás přečíslili, rozebrali a dali gól do prázdné branky,“ uvědomil si kouč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český hokejový tým navštívil po úvodním zápase se Slovenskem reportér ČRo Štěpán Pokorný

Na dnešním tréninku od půl dvanácté českého času tak bude pracovat hlavně s obránci, aby zítra proti Švédům byla jejich hra bez chyb. Jenže mu bohužel ze sestavy vypadl jeden z těch nejzkušenějších - Roman Polák, který má zraněné rameno a turnaj pro něj skončil.

Pro Vladimíra Růžičku opravdu velká komplikace. Polák byl naražen na mantinel ve druhé třetině a jeho absence byla znát a pošramotila psychiku českého týmu. „To, že se zranil, nám nepřidalo. Doktoři je shodli, že má prasklý klíček v rameni. Je to hrozná škoda,“ litoval trenér.

Místo Poláka na soupisku Vladimír Růžička dopíše Michala Jordána a povolá ještě jednoho obránce, o kterém se bude rozhodovat se svými asistenty.

Jiný soupeř by nás potrestal víc, uvědomuje si Jaroslav Špaček

Číst článek

Trenéři ale v utkání neřešili jen problémy: Svou skvělou formu tradičně potvrdil brankář Salák a v dobrém světle ukázal obránce Ondřej Němec, autor první branky zápas.

„Moc gólů v sezoně nedávám. Tohle je páté mistrovství světa a první gól. Každý prožívám hodně emotivně a vždy je to dobrý pocit,“ těšilo Ondřeje Němce.

A Vladimír Růžička Němcovy kvality na pozápasové tiskové konferenci potvrdil: „Už toho má hodně za sebou i v národním mužstvu. Je to náš stěžejní hráč,“ dodal šéf české lavičky.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme