Optimistická nálada je u hokejistů Kladna doprovázena opatrností

Vítkovice - České Budějovice 1:1, Pardubice- Kladno 0:2 na zápasy, taková je aktuální situace před dnešním pokračováním předkola play-off hokejové extraligy. Teoreticky vzato by tedy v dané chvíli mohli být největšími optimisty kladenští hráči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní utkání předkola play off hokejové extraligy Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice hrané 1. března v Kladně. Jan Dalecký z Kladna (vlevo) a Petr Mocek z Pardubic.

Úvodní utkání předkola play off hokejové extraligy Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice hrané 1. března v Kladně. Jan Dalecký z Kladna (vlevo) a Petr Mocek z Pardubic. | Zdroj: ČTK

„Že je to 2:0, je sice hezké, ale pořád to ještě nic neřeší,“ říká kladenský útočník Michal Dragoun - a to je také zaklínadlo, které si teď berou ku pomoci fanoušci Pardubic.

Že jich i za dané situace přijde na dnešní utkání hodně, o tom není třeba pochybovat. Ale hokejisté často ujišťují, že jsou lepší diváci, kteří je třeba nemají rádi, než poloprázdné tribuny. Jakub Valský, autor obou vítězných gólů Kladna z úvodních dvou zápasů, má na věc stejný názor.

„Určitě je lepší hrát před plným zimákem. I když jsou i plné zimáky, kde je ticho… Ale v Pardubicích jsou fanoušci dobří a lépe se hraje.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Kladna jsou jen jedno vítězství od postupu, snaží se ale zůstat nohama na zemi

Jde pouze o to nenechat se rozhodit bouřlivou kulisou, ale ani nepříznivým skóre. Obránce Libor Procházka má už v tomto směru bohatou praxi.

„Já se snažím od začátku zápasu na skóre nemyslet, ať se vyvíjí jakkoli, a snažím se mít čistou hlavu a soustředit se jenom na tu hru. Jinak by se člověk taky mohl zbláznit, kdyby to příliš prožíval. Mladší kluci v sobě mají toho adrenalinu a euforie mnohem víc, ale hlava musí fungovat pořád na sto procent.“

Aby to mezi kladenskými Rytíři opravdu fungovalo, o to se prý poctivě stará kapitán týmu Pavel Patera.

„Patýs to tam šéfuje, sráží tu euforii do správných pozic,“ dává nahlédnout do kladenské hokejové kuchyně asistent trenéra Jiří Kopecký.

Nakolik vydrží pohoda Kladnu i po třetím utkání předkola play-off, zjistíme dnes večer. Středočeši ale mezitím dostali od svazové disciplinární komise pokutu 10 tisíc korun. Fanoušci Kladna totiž vhazovali předměty na led při sobotním zápase předkola extraligového play-off proti Pardubicím. Něco podobného už se v Kladně stalo podruhé v sezóně, proto přišel trest.

Aleš Procházka, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme