Pardubice titul neobhájí, nestačily na Vítkovice

Obhájci mistrovského titulu v hokejové extralize, Pardubice, skončily v semifinále. V pátém utkání prohrály na ledě Vítkovic 2:3 po samostatných nájezdech a celkově 1:4 na zápasy. Vítězný gól domácích dal v páté sérii nájezdů Jiří Burger.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Semifinále play off hokejové extraligy HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice, druhý zápas 20. března v Ostravě. Zleva Jan Káňa (Vítkovice), Martin Růžička (Pardubice), Lubomír Vosátko (Vítkovice) a Petr Koukal (Pardubice).

Semifinále play off hokejové extraligy HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice, druhý zápas 20. března v Ostravě. Zleva Jan Káňa (Vítkovice), Martin Růžička (Pardubice), Lubomír Vosátko (Vítkovice) a Petr Koukal (Pardubice). | Zdroj: ČTK

HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:0, 0:2 - 0:0)

Vítkovičtí předváděli po většinu zápasu lepší hokej. Už v úvodu se radovali z branky, ale to jen zhruba deset minut. Tak dlouho totiž telefonoval hlavní sudí s videorozhodčím, který branku vítkovického Pohla neuznal. Brankář Pardubic Adam Svoboda posunul při jednom z předcházejících zákroků branku o pár milimetrů, nikdo si toho nevšiml až do chvíle, kdy byl puk v síti.

Domácí to ale nezlomilo a chvíli nato regulérně skórovali. Útočící Vrána dostal pas do jízdy, měl před sebou tři bránící hráče, ale objel toho krajního a rychlým blafákem překonal Svobodu. Svou aktivitu proměnil ostravský celek i ve druhý gól, kdy se při přesilové hře prosadil střelou z voleje Ujčík.

Převaha Vítkovic byla znatelná i ve druhé části, ale domácí hráli vesměs v rohu hřiště a i když se k ohrožení Svobody dostali mnohem častěji, tak puk už za něj nedostali. Stejný obraz utkání byl i ve třetí části a zdálo se, že si tým v modrém pohlídá postup s pukem na hokejkách v útočném pásmu. Ale!

Ve 48. minutě byl vyloučen domácí Húževka a následnou přesilovkovou ránu Píši dorazil za Málka kapitán Koukal. A za dalších 44 vteřin bylo vyrovnáno, když se tentokrát prosadil sám Píša. Nerozhodný stav se oba týmy snažily udržet a také v prodloužení byly spíše pasivní.

V samostatných nájezdech pak nebyl dlouho nikdo úspěšný, dvakrát jel vítkovický Ujčík, dvakrát jel pardubický kapitán Koukal. A dvakrát se řítil sám na Martina Růžičku, který na nájezdy vystřídal Svobodu, i domácí kapitán Jiří Burger. Ten druhý pokus v páté sérii proměnil střelou mezi betony a poslal domácí do finále.

Branky a nahrávky: 12. Vrána (Klimek, Trnka), 13. Ujčík (Burger), rozhodující nájezd Burger - 48. Koukal (Píša), 49. Píša (Špirko, Kočí). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 9471 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.

Radim Sajbot, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme