Pardubický hokejista Vašíček bude hrát proti svým. Míří na Slavii

Zvláštní utkání má před sebou obránce Jiří Vašíček. S hokejem začínal ve svých rodných Pardubicích, extraligu ale poprvé okusil v roce 2006 v dresu Slavie a s pražským klubem se definitivně loučil teprve předloni. Teď už druhou sezónu hraje v pardubických službách a do svého bývalého působiště se dnes vydal s jediným cílem - zkomplikovat slávistům boj o postup do čtvrtfinále play off.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Vašíček (vlevo) bude Pardubicím chybět až do 4. ledna (ilustrační foto)

Jiří Vašíček (vlevo) bude Pardubicím chybět až do 4. ledna (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Nijak také nepochybuje o tom, že utkání bude bolet přinejmenším stejně jako to minulé na pardubickém ledě.

"Jo, cítil jsem to. My jsme to i čekali, že do toho vlétnou. Jak znám Růžu (trenéra Slavie Vladimíra Růžičku), tak je vyhecoval. S tím se ale musíme vyrovnat, to je play-off, v něm se takhle hraje," nevymlouvá se 33letý obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jiřím Vašíčkem mluvil o play-off Aleš Procházka

A že Slavia si dá tentokrát dvojnásob záležet na tom, aby soupeři znepříjemnila život důrazem a tvrdostí, to je jasné všem pardubickým hráčům.

"V Praze to budou řezat ještě víc, protože je tam užší hřiště. Jim je fyzický hokej vlastní, my se tomu musíme přizpůsobit, nenechat se v tom zahanbit a ukázat, že se jich nebojíme," říká Jiří Vašíček.

Ten se rozhodně nestaví do role toho, kdo spíše vyznává technické parádičky než tvrdost. Naopak - po léta se o něm ví, že umí rány přijímat i rozdávat.

"Ruku na srdce: Zas takový plejer nejsem. Bojovnost z mé strany musí být a člověka to i víc baví. Tohle je hokej, kvůli kterému rok trénujeme a na který všichni čekají," uvědomuje si pardubický zadák.

Pardubice musí podle Vašíčka pokrýt Bednáře s Kadlecem

V sérii mezi jeho týmem a Slavií je to zatím 1:1, což je z pohledu Pražanů jistě slibná výchozí pozice. Chtějí-li pardubičtí poopravit scénář předkola ve svůj prospěch, podle Jiřího Vašíčka budou muset bedlivě střežit dvě klíčové postavy Slávie - obránce Kadlece a také čerstvě uzdraveného útočníka Bednáře, který poprvé po nemoci nastoupil v úterním utkání.

"Samozřejmě na něm bylo vidět, že dlouho nestál na ledě a že toho má po viróze plný kecky. Ale on to umí, ví, kde se má motat, a i když na tom teď není fyzicky úplně nejlépe, tak stejně dokáže dát gól. Když tyhle dva dokážeme pokrýt, tak bychom měli sérii dovést do vítězného konce my," věří bývalý slávista v pardubických službách Jiří Vašíček.

Aleš Procházka, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme