Pardubickým hokejistům skončila letní dřina, na led půjdou za 3 týdny

Pardubičtí hokejisté zakončili letní přípravu. Osm týdnů tvrdé práce je konečně minulostí. Pardubičtí hokejisté je strávili v posilovně, na fotbalovém hřišti, v kopcích i na kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEZ Arena Pardubice

ČEZ Arena Pardubice | Foto: HC Moeller Pardubice

„Ke konci bylo vidět, že někteří toho mají až nad hlavu a za osm týdnů si pořádně mákli. Ale připravujeme se proto, abychom hráli dobře v extralize. Až ta ukáže, jestli byla příprava dobrá, nebo špatná,“ uvědomuje si trenér pardubických hokejistů Zdeněk Venera.

S přístupem hráčů panuje v Pardubicích spokojenost. A to jak s hráči v klasické přípravě, tak i s těmi, kteří měli individuální plán. „Někteří hráči se připravují sami, ale snažili jsme se je kontrolovat a koordinovat. Myslím, že i hráči, kteří jsou mimo mužstvo, se připravovali svědomitě,“ myslí si trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

S pardubickým trenérem Zdeňkem Venerou mluvil reportér ČRo Ota Gutwirth

Součástí přípravy budou i klasické zápasy, chybět nebude ani obnovená liga mistrů. Do ní je ale ještě daleko. Teď hráče čekají zasloužené tři týdny volna, ale ani během nich si hráči nemohou dovolit úplně všechno, třeba co se jídla týká.

Po dovolené přijde nástup na led a první dny budou hodně kruté. „Hráči si zvykají na brusle a mají puchýře, otlaky. Bude chvíli trvat, než se všichni dostanou do optimální pohody,“ tuší šestapadesátiletý kouč.

„Na začátek chceme postavit šest pětek, včetně hráčů širšího kádru, případně doplníme juniory. Postupně bychom chtěli dojít k optimální sestavě a dobře se připravit na extraligu,“ přibližuje plány po návratu z dovolené trenér pardubických hokejistů Zdeněk Venera.

Vojtěch Man, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme