Patnáct mistrů světa svědčí o vysoké kvalitě

Hokejová reprezentace vstoupí do sezóny pozítří v Českých Budějovicích, kde v zahajovacím utkání Karjala cupu poměří síly se Švédskem. Pohled na soupisku našeho celku nahrává tomu, kdo je ochoten tvrdit, že o kvalitě českého výběru nemusíme nijak pochybovat. Vždyť v nominaci pro první z turnajů Euro Hockey Tour najdeme patnáct hráčů, kteří mají doma zlato z letošního světového šampionátu

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář národního týmu Jakub Štěpánek v akci

Brankář národního týmu Jakub Štěpánek v akci | Zdroj: ČTK

Můžete porovnat, jaké to bylo minule, když jste přišel k reprezentačnímu týmu a jaké je to teď? Snažili se novináři po prvním společném tréninku proniknout do hlubin trenérovy duše. Odpověď Aloise Hadamczika je ale sotva mohla překvapit.

„Hlavně je to jiné v tom, že jak jsem přicházel po Vídni, tak se mnou přicházeli zrovna ti hráči, kteří hráli poprvé za národní tým. Teď bych řekl, že mám takové větší sebevědomí. Člověk se může konečně opřít o nějakou kostru. Je tu teď hodně hráčů s mezinárodními zkušenostmi. Rostou hlavně v KHL, ve které jich hraje většina.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Procházka o reprezentaci na začátku přípravy před Karjala cupem

Hráči se zlepšují především v KHL

A jedním ze živoucích příkladů je třeba útočník Lukáš Kašpar. Poprvé se v reprezentačním dresu připomněl našim fanouškům v minulé sezóně, kdy ještě působil ve Finsku. Teď se přestěhoval do Kontinentální ligy, přesněji do týmu Barys Astana.

„Hraje se tam jiný hokej než ve Finsku. Hodně se tam snaží chodit hráči jeden na jednoho. V tom Finsku je to takové rychlejší,“ přizpůsobit se ruským hokejovým poměrům dokázal Lukáš Kašpar nad očekávání dobře.

Češi v Kontinentální lize září

Stačí připomenout, že dvakrát za sebou zaznamenal hattrick a v minulém týdnu byl vyhlášen nejlepším útočníkem Kontinentální ligy.

Není ale od věci dodat, že má kolem sebe nejen ruské spoluhráče. V jeho formaci nastupuje Jiří Novotný plus Američan.

Bylo super, že jsme tam šli s Jirkou oba dva, že jsme se znali. Už od začátku drží trenér všechny cizince pohromadě, hrajeme v jedné lajně.

Rivalita v národním týmu není žádná

Stejně tak se dokázal po příchodu do Kontinentální ligy vyšvihnout mezi elitu útočník Avangardu Omsk Roman Červenka.

Teď se oba mohou těšit ze svojí střelecké formy a třeba i na dálku zarputile soupeřit, kdo bude při těchto gólových dostizích úspěšnější. Lukáš Kašpar ale v dané chvíli vnímá svého konkurenta především jako spoluhráče.

„Je to jedině pro český národní tým, ale hlavně pro český hokej.“

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme