Play-off ELH: Do čtvrtfinálových bojů vstoupili lépe hosté

Úvodní zápasy čtvrtfinále play-off hokejové Tipsport extraligy vyzněly pro hostující týmy. Vítkovice dokázaly vyhrát v Českých Budějovicích a Pardubice se radovaly po prodloužení ve Zlíně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci RI Okna Zlín

Fanoušci RI Okna Zlín | Foto: HC Hamé Zlín

HC Mountfield České Budějovice – HC Vítkovice Steel 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Do první šance se dostali domácí po střele obránce Nováka, kterou vyrazil Málek pouze před sebe, ale Mikeska trefil dorážkou lapačku ležící vítkovického brankáře. Druhá českobudějovická šance skončila na tyči Málkovy branky, když tvrdě pálil Květoň.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání v Českých Budějovicích sledoval reportér Radiožurnálu Kamil Jáša

Vítkovice v úvodu dopláceli na častá vyloučení a i další příležitost Mountfieldu se odehrála v přesilovce. Vykoukal bombou od modré čáry trefil horní tyč. V úvodu druhé třetiny měly početní výhodu Vítkovice a hned se měnilo skóre.

Burger s Káňou připravili jednoduchou střeleckou pozici pro Ujčíka, kterému stačilo trefit odkrytou branku. Vzápětí trefil tyč domácí branky Pohl a na rozdíl dvou gólů nezvýšil ani Klimek, kterého vychytal Kovář. Přesto Vítkovice zvýšili na rozdíl dvou gólů, když Pohl dorazil střelu Vrány.

V poslední třetině se hosté soustředili hlavně na obranu a domácí se dlouho marně snažili o kontaktní gól. Nakonec se ho dočkali necelých dvanáct minut před koncem zápasu, když se prosadil Kašpařík. Definitivní rozhodnutí přišlo v power-play Českých Budějovic, když prázdnou branku trefil vítkovický Pohl.

Branky a nahrávky: 49. Kašpařík (Gulaš) - 23. Ujčík (Káňa, Burger), 37. Pohl (Vrána), 60. Pohl. Rozhodčí: Hradil, Fraňo - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 5380. Stav série: 0:1.
České Budějovice: Jakub Kovář - Vykoukal, Vydarený, Ptáček, Kolarz, Novák, Kotaška - Šimánek, Mikeska, L. Květoň - Gulaš, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Červený, Langhammer (24. Burian), Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Punčochář, Voráček, Ovčačík, Trnka, Bartoň, Rehák - Huna, Burger, Szturc - Šedivý, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Káňa, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

PSG Zlín – HC Eaton Pardubice 3:4 pp (0:1, 3:2, 0:0 – 0:1)

Hosté vletěli do utkání velice aktivně a ve třetí minutě vedli. Zpoza branky překonal brankáře Dubu Rákos. Za pár okamžiků zachránil Zlín od druhé branky obránce Hamrlík, když odpálil puk z brankové čáry. V závěru první třetiny se dlouho nehrálo, protože v hledišti zkolaboval divák a byl ošetřován.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání ve Zlíně pro Radiožurnál sledoval Robert Štach

Navíc na led někdo hodil láhev a první část se dohrávala až po úpravě ledu. Vstup do druhé třetiny vyšel opět lépe hostům. Tentokrát se po přihrávce Barteka prosadil Somík. Zlín však rázně odpověděl. Během čtyř minut využil tři přesilové hry a otočil skóre zápasu.

I hosté našli rychlou odpověď a nepříznivý stav z jejich pohledu vydržel pouze dvě minuty. V polovině utkání vyrovnal na 3:3 Nakládal. V základní hrací době už gól nepadl a utkání tak došlo do prodloužení. V jeho úvodu zachránil Zlín brankář Duba při střele Kaberleho, ale na další pardubickou šanci už nestačil a hosté si připsali v sérii první vítězství.

Branky a nahrávky: 24. Galvas (Hamrlík, Köhler), 26. Balaštík (Köhler), 28. Galvas (Hamrlík, Balaštík) - 3. Rákos (Mezei), 21. Somík (Bartek, Zohorna), 30. Nakládal (Starý, Kolář II), 68. Bartek (Somík). Rozhodčí: Hodek, Polák - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. Diváci: 5655. Stav série: 0:1.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Bořuta, Řezníček, Matějíček, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Pardubice: M. Růžička - M. Drtina, Kaberle, Kolář II, Kočí, Jillson, Mezei, Píša, Nakládal - Kolář I, Koukal, Starý - Somík, Zohorna, Bartek - Kůrka, Špirko, Rákos - Buchtele, Kousal, Radil. Trenéři: Jandač a Hynek.

Kamil Jáša, Robert Štach, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme