Play-off ELH: Pardubice vyhrály i podruhé, Budějovice srovnaly krok s Vítkovicemi

Hokejisté Pardubic vyhráli ve čtvrtfinále play-off České pojišťovny oba dva úvodní duely na ledě Zlína, v tom druhém porazili domácí 4:2. Vedou tak 2:0 na zápasy. Série mezi Českými Budějovicemi a Vítkovicemi je naopak srovnána na 1:1. Jihočeši totiž zvítězili ve druhém duelu 5:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pardubic slaví vítězství ve druhém čtvrtfinálovém utkání na ledě Zlína

Hokejisté Pardubic slaví vítězství ve druhém čtvrtfinálovém utkání na ledě Zlína | Zdroj: ČTK

PSG Zlín - HC Eaton Pardubice 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Pardubice začaly druhý čtvrtfinálový duel výborně, po trefách Starého a Bartka vedly už v desáté minutě 2:0. Zlínu se sice potom podařilo zásluhou Finsterleho snížit, ale v době největšího tlaku domácích přidal v polovině zápasu třetí branku Východočechů Koukal. Domácí se poté ještě jednou Řezníčkovým gólem v úvodu třetí třetiny dotáhli na jednobrankový rozdíl, jenže víckrát už se jim skórovat nepodařilo. Starý naopak při závěrečně power-play Zlína pečetil střelou do prázdné branky na konečných 4:2.

Branky a nahrávky: 19. Finsterle (Balán), 42. Řezníček (Balán) - 3. Starý (Kolář I, Kaberle), 10. Bartek (Zohorna), 32. Koukal (Kolář I, Starý), 60. Starý. Rozhodčí: Šindler, Trombík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 11:12. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6420. Stav série: 0:2.

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Základ vítězství položili domácí ve druhé třetině, kdy si vybojovali dvoubrankový náskok. Ve 28. minutě se po obléhání Málkovi branky prosadil Šimánek, o minutu později přidal druhou branku Ptáček. Vítkovice poté ve třetí třetině otevřely hru, ale góly opět dávali pouze domácí. Červený, Šulc a Pšurný zarovnaly skóre na 5:0.

Branky a nahrávky: 28. Šimánek (Vykoukal), 29. Ptáček (Burian), 48. Červený (Burian), 50. Šulc (Kašpařík, Pletka), 51. R. Pšurný (Kuchejda, Vykoukal). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 5258. Stav série: 1:1.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme