Plekanec asistoval u postupu Montrealu, z play-off vypadli oba bratři Michálkové

V hokejové NHL je jasno dalších dvou semifinalistech konferencí. Na Východě jde dál Montreal s Tomášem Plekancem po výhře nad Ottawou Milana Michálka. Zbyněk Michálek a Dmitrij Jaškin se loučí po prohře St. Louis v Minnesotě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec přijíždí blahopřát Brendanu Gallagherovi, právě mu přihrál na postupový gól

Tomáš Plekanec přijíždí blahopřát Brendanu Gallagherovi, právě mu přihrál na postupový gól | Zdroj: Reuters

Canadiens využili druhou příležitost ukončit sérii s Ottawou. Na ledě Senators vstřelili vítězný gól už ve 14. minutě. Tomáš Plekanec přihrál na modrou čáru Gregu Paterynovi, jehož tvrdou ránu dorazil svým prvním střeleckým zápisem v letošním v play-off Brendan Gallagher.

Montreal celý zápas držel brankář Carey Price, první hvězda zápasu, který zaznamenal 43 zákroků a udržel nulu. Postup „Habs“ potvrdil Max Pacioretty gólem do prázdné branky.

Tým Tomáše Plekance zvítězil 4:2 na zápas v semifinále Východní konference ho čeká vítěz série mezi Tampu Bay a Detroitem. V Ottawě skončila sezona pro levé křídlo Milana Michálka.

Milanův bratr, obránce St. Louis Zbyněk Michálek, také v NHL skončil. Blues prohráli v Minnesotě 1:4 a čtvrtfinále Západní konference ztratili poměrem 2:4. Vedle 32letého obránce nezabránil prohře ani Dmitrij Jaškin.

Postup Minnesoty zařídil dvěma góly Zach Parise. Wild narazí na Chicago a oba týmy se v play-off utkají potřetí v řadě. Pokaždé byli úspěšnější Blackhawks.

Statistika - 1. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Ottawa - Montreal 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 14. Gallagher (Plekanec), 60. Pacioretty. Střely na branku: 43:20. Diváci: 20 500. Hvězdy utkání: 1. Price (Montreal), 2. Pageau (Ottawa), 3. Gallagher (Montreal). Konečný stav série: 2:4.

Západní konference - 6. zápas:
Minnesota - St. Louis 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 8. a 42. Parise, 32. Fontaine, 59. Niederreiter - 40. Oshie. Střely na branku: 21:31. Diváci: 19 318. Hvězdy utkání: 1. Parise, 2. Dubnyk, 3. Granlund (všichni Minnesota). Konečný stav série: 4:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme