Plzeň a Boleslav čekají na rozhodnutí odvolací komise

Body do tabulky hokejové Tipsport extraligy dnes budou v sázce nejen v pražské Tesla Aréně, kde Sparta hostí v předehrávce 32. kola Kometu Brno, ale také na jiném místě. Odvolací komise Asociace profesionálních klubů začne totiž dopoledne projednávat odvolání Plzně a Mladé Boleslavi proti nedávnému verdiktu v takzvané "registrační kauze".

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Připomeňme pro jistotu, že vedení APK nedávno potrestalo odpočtem bodů tři kluby, které se provinily chybami při registraci hráčů. Zatímco vedení Kladna trest přijalo, Mladá Boleslav a Plzeň, které přišly o podstatně větší porci bodů, využily možnosti odvolání. Mezitím si ale oba týmy musely zvykat na opravenou tabulku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň a Boleslav čekají na rozhodnutí odvolací komise

"Myslím si, že to bylo o tom, přehodnotit cíle, které jsme si dali. Měli jsme cíl být do šestého místa a teď jsme to změnili na desáté místo," říká plzeňský trenér Marian Jelínek na adresu svého týmu, který v minulých kolech dokazoval, že neztratil chuť bojovat o místo v play off.

"Když přičtete devatenáct bodů , respektive my jsme administrativníma chybami ztratili dvacet, bral bych to jako vynikající výsledek se do desítky dostat." Už ve chvíli, kdy ředitel Asociace profesionálních klubů Stanislav Šulc rozhodl o postihu pro zmíněné kluby, připojil ke svému verdiktu dovětek.

"Samozřejmě právo odvolat se tady je, APK na to má Odvolací komisi a je potom na ní, jak s tím odvoláním naloží." Pro pořádek zopakujme, že ředitel APK dnes bude sledovat debatu odvolací komise jen zpovzdálí. "Odvolací komise je nezávislá, já jejím členem nejsem a nechci jakkoliv spekulovat a vyjadřovat svůj názor na to, jaké mají kluby šance."

O stanovisku odvolací komise k trestům vyneseným v registrační kauze rozhodnou tři její členové - Mojmír Šatava, Martin Urban a Vladimír Šubrt. Je docela pravděpodobné, že už před zápasem Sparty s Kometou Brno, který začíná v 18,10 budou mít fanoušci obou týmů o čem debatovat. A samozřejmě že nejen oni.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme