Plzeň se může přiblížit předkolu play off už na dva body

Hokejové extraligy se současná obleva netýká. Naopak - v boji o postup do play off začíná přituhovat. Viděno očima sportovního fanouška, k pořádné lednové neděli jaksi už samozřejmě patří extraligový hokej. Ani dnešek nebude v tomto směru výjimkou a jedenačtyřicáté kolo Tipsport extraligy může kromě jiného nabídnout další napínavou kapitolu boje o bytí a nebytí v předkole play off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

Kometa Brno a Litvínov - to jsou dva týmy, které už má zatím jedenáctá, ale mocně finišující Plzeň v tabulce na dohled. "Asi každý se na to koukne, ale snažíme se to nevnímat. Musíme vyhrávat každý zápas a jenom tím se posuneme dál," říká útočník Jan Kovář. Je to už pár týdnů, co plzeňský trenér Marian Jelínek vybídl hráče: Nerozptylujme se úvahami o tom, jak nám ublížila ztráta devatenácti bodů za administrativní přehmat v úvodu sezóny, a pokoušejme se teď zachránit, co se ještě dá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň se může přiblížit předkolu play off už na dva body

Zdá se, že to opravdu funguje - soudě podle výsledků i podle slov vedoucího muže kanadského bodování extraligy Tomáše Vlasáka. "Na ten hokej se musíme soustředit v první řadě a snažit se do konce sezony urvat co nejvíc." "Jsem rád, že kluci k tomu takhle přistupují. Musí člověk využít sílu k tomu, aby změnil věci, které změnit jdou a dostat se do té desítky," mírný optimismus Mariana Jelínka může být podpořen i tím, že plzeňský celek, který v letošní sezóně neměl štěstí na stabilně dobré výkony brankářů, cítí teď za svými zády jistotu v podobě Luboše Horčičky, kterého si vypůjčil do konce sezóny z prvoligového Znojma.

"Šel jsem do Plzně s tím, že si to tady užiju a zatím musím říct, že to je příjemný," pochvaluje si Luboš Horčička. A co na to útočník Tomáš Vlasák? "Tak klobouk dolů, poslední zápasy chytá fantasticky a jenom doufám, že mu to vydrží i nadále." O plzeňských nadějích na předkolo play off bude rozhodovat nejen výsledek utkání s Českými Budějovicemi, ale třeba také to, zda Kometa Brno v domácím duelu s Mladou Boleslaví ukončí sérii jedenácti prohraných zápasů nebo zda Litvínov překročí svůj stín a dokáže bodovat na ledě Vítkovic.

V pořadu S mikrofonem za sportem, který začíná v 18,15 hod., bude řeč také o dalších utkáních jedenačtyřicátého kola: Slavia - Zlín, Liberec- Karlovy Vary, Pardubice- Třinec a Kladno- Sparta.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme