Plzeň vstoupí do sezóny se značně obměněným kádrem

Hned jedenáct hráčů opustilo po skončení uplynulé sezóny kádr extraligového týmu HC Plzeň 1929. Západočeši v ní nakonec nesplnili očekávání. Přestože triumfovali v základní části, s play-off se rozloučili už ve čtvrtfinále. Vyřadil je Liberec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Plzeň 1929

HC Plzeň 1929 | Foto: Hokej.cz

S dresem Západočechů se loučili například Tomáš Pöpperle, Jan Benda, Doug O´Brien, Radek Matějovský, Martin Adamský, Mark Bomersback nebo úřadující mistr světa Petr Vampola. Naopak do kabiny Indiánů našli cestu Dušan Salfický, Petr Přikryl, Tomáš Frolo, Jan Heřman, Nick Johnson nebo John Lammers.

„Ono je to těžké, plno hráčů tady nemělo smlouvy. Sezóna vyšla relativně úspěšně, takže hráči chtěli víc peněz. Ti, co chtěli víc, prostě odešli, takže se to vyselektovalo. Ne, že bychom někoho pustili úmyslně, ale hráči jako Adamský, Bommersback a další dostali bohužel lepší nabídky a my jsme je nemohli vyrovnat," litoval trenér Marian Jelínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň vstoupí do sezóny se značně obměněným kádrem

Během léta tak musel budovat vlastně nový tým. „Méme deset nových hráčů z dvaceti a to už je opravdu dost. Takže nemůžu říct, že navazujeme na minulou sezónu, spíš budujeme nový tým a začínáme od nuly," říká kouč.

Plzeňští i letos sází na posily ze zámoří. Má to své opodstatnění. „Chceme hrát agresivní hokej plný pohybu a kontaktů, máme menší hřiště. Další věc je, že ti hráči jsou levnější než čeští hráči a třetí věc je jejich pracovitost. Vnáší do hry to, co všichni čeští hráči bohužel nemají. Takže to není jen otázka hokejové kvality, ale i přístupu," říká Jelínek.

Znovu chtějí vyhrávat

Mezi staronové tváře v sestavě Západočechů patří Jan Heřman. Do týmu se vrátil po třech letech po působení v Ústí nad Labem. „Pro mě je to obrovská výzva, protože jsem odtud neodcházel zrovna v nejlepším. Nové vedení mi dalo další šanci a já jim to chci vrátit," slibuje Heřman.

Šestavdacetiletého útočníka ovšem těší i další skutečnost. „Můžu si zahrát v jednom mančaftu s bráchou a s hráči jako je Martin Straka nebo Tomáš Vlasák," těší se na budoucí spolupráci.

Úspěch by mohla přinést i tvrdá předsezónní příprava. „Byla fyzicky náročnější, ale po letní přípravě s panem Jelínkem musím vše zvládnout v klidu," věří Jan Heřman.

Kam tedy v novém ročníku Tipsport extraligy mohou mířit ambice týmu? „Já nemám jiné očekávání, než je následující zápas. To znamená, že od každého zápasu očekávám vítězství a na nic jiného se nesoustředím," pravil na závěr kouč Indiánů Marian Jelínek.

Pavel Petr, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme