Podle trenéra Růžičky je reálné, že reprezentaci na MS posílí Hertl

Českou hokejovou reprezentaci by na mistrovství světa v Bělorusku mohl posílit útočník Tomáš Hertl, který se San Jose v play off NHL skončil hned v prvním kole. Alespoň tak se vyjádřil trenér národního týmu Vladimír Růžička, který je s reprezentací na Švédských hrách ve Stockholmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl dal v dresu San Jose 4 branky v jednom utkání

Tomáš Hertl dal v dresu San Jose 4 branky v jednom utkání | Zdroj: ČTK

„Záleží to na Tomášovi, šance tam je. Klub k tomu přistupuje dobře, ale Tomáš dlouho nehrál. Uvidíme, jak to dopadne,“ nechal se slyšet Růžička, kterému ještě chybí vyjádření útočníka Jakuba Voráčka z Philadelphie.

Na šampionát určitě neodletí Tomáš Zohorna. Forvard Pardubic skočil v závěru prvního utkání Švédských her proti domácímu týmu do střely a zblokovaná rána mu zlomila zánártní kůstku.

„Představoval jsem si, že mi sezona skončí jinak než zraněním. Jsem ale rád, že jsem dostal šanci nějaké zápasy za reprezentaci odehrát. Dařilo se mi, se svými výkony jsem byl spokojený,“ řekl Zohorna, který by jinak na soupisce pro turnaj Bělorusku zřejmě nechyběl.

Konečnou nominaci oznámí trenér české reprezentace v neděli večer.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme