Pořadatelé MS v hokeji věří svým zkušenostem, plánují překonat divácký rekord

Po 11 letech se vrátí do Prahy a Ostravy světový šampionát. Zvládnout takovouto akci ke spokojenosti všech účastníků i vedení Mezinárodní hokejové federace není nijak jednoduché, čeští organizátoři si ale věří a chtějí překonat i rekordní návštěvnost loňského MS v Minsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Filip Jandourek

„Myslím si, že se nám to podaří. Už vzhledem k tomu, že víme, do čeho jdeme,“ věří generální sekretář hokejového svazu Martin Urban. Nemá při tom na mysli pouze fakt, že arény v Praze a Ostravě od mistrovství světa 2004 úspěšně prošly mnoha dalšími zatěžkávacími zkouškami.

„Navazujeme i na osobní vztahy se zástupci firem a organizací. Je příjemné, když se instituce a lidé hlásí a říkají: Těšíme se znovu, nepotřebujete už teď něco?“ těší funkcionáře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zástupci hokejového svazu mluvil o hokejovém MS 2015 reportér ČRo Aleš Procházka

Pořadatelé hokejového MS 2015 si mohou být jisti i zájmem fanoušků. Takže si pohrávají s myšlenkou na překonání diváckého rekordu, jehož držitelem je od loňského roku Bělorusko.

„Náš rekord 552 097 diváků z roku 2004 vydržel 10 let, v Minsku byl pokořen. Pokud bychom ho chtěli překonat, myslím, že v O2 areně bychom potřebovali průměrnou návštěvu 13 a půl tisíce diváků a 7 tisíc v ČEZ Areně Ostrava,“ propočítává Martin Urban.

Atletické HME čekají velké návraty. Závodit budou Hejnová, Maslák i Svoboda

Číst článek

Výsledek nemusí záležet ani na podpoře hráčů z NHL. Zásobárna kvalitních hráčů působících v Evropě se také díky Kontinentální lize rozšířila natolik, že účast mnoha posil z NHL nevnímají řadoví fanoušci jako nezbytnou poukázku na úspěšnou bitvu o medaile.

„Je to vždy otázka, ale myslím, že budeme svědky skvělého hokeje,“ předpovídá předseda hokejového svazu Tomáš Král. „MS nehrají jen hvězdy, základna je v každé zemi poměrně široká. Určitě to bude zajímavý turnaj a těžko předvídat výsledek,“ dodává Martin Urban.

Hokejové mistrovství světa začne v Praze a Ostravě 1. května, o jeho medailistech bude jasno 17. května.

ČEZ Arena Vítkovice | Foto: HC Vítkovice

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme