Poslední říjnový podvečer je zadán pro 17. kolo hokejové extraligy

Jak jsme se ujistili v pátek, výměna trenérů v rozjeté soutěži může, ale také nemusí mít okamžitý léčebný účinek. Zatímco hokejisté Sparty doma zabrali v utkání s Plzní, Mladá Boleslav prodloužila svoje rekordně dlouhé čekání na vstřelený gól. Před dnešním 17. kolem nejvyšší domácí soutěže můžeme ale být zvědavi nejen na další extraligové osudy těchto dvou týmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Pardubice vs. HC Litvínov

HC Pardubice vs. HC Litvínov | Foto: HC Eaton Pardubice

Na hokej se těší například i Pardubice. „Podle mě sem všichni jezdí bránit. Dávají nám góly většinou z brejku nebo z přesilovek,“ říká gólman Adam Svoboda. A když to Třinec zkusil v úterý na pardubickém ledě s jinou taktikou, dopadl bledě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž připravil sportovní redaktor Českého rozhlasu Aleš Procházka.

Tentokrát se představí v tamější ČEZ aréně Litvínov - tedy mužstvo dvou tváří. Doma téměř neporazitelné, venku pravidelně odevzdávající body. „Doma hrajeme celkem dobře. Soupeře dostaneme pod tlak, dobře bruslíme, celkem. Přijedeme ven a je to trošku rozdílné. Doufám, že přivezeme něco z Pardubic,“ říká litvínovský útočník Viktor Hübl.

Není to tak dlouho, co si litvínovští hráči také prožili sérii prohraných zápasů venku a rozhodli se tehdy, že si nechají tvář obrůstat vousem do té doby, než se dočkají prvního vítězství na soupeřově ledě. „Tohle jsme ještě nezkoušeli, protože minule jsme se oholili až těsně před Vánocemi,“ vybavuje si Michal Trávníček, který momentálně nosí na dresu kapitánské céčko.

Bude tedy na něm, aby před zápasem v Pardubicích bouchl pěstí do stolu a zavelel: Tak, pánové - teď a nebo nikdy! „Teď anebo nikdy to určitě není, je ale na čase něco venku uhrát,“ říká Trávníček. To ale právě s ohledem na rostoucí sebedůvěru Východočechů nebude vůbec jednoduché. „I když se ze začátku trápili v produktivitě, tak si myslím, že v posledních zápasech ukázali, že už to neplatí,“ říká kapitán Litvínova.

A tak je velmi pravděpodobné, že poslední rada litvínovských trenérů před tímto zápasem bude znít: Dejte si záležet na obraně a nenechte se pokud možno vylučovat. „Přesně tak. Dneska je soutěž tak vyrovnaná, rozhoduje se to v početní výhodě,“ souhlasí Trávníček.

A jak vypadá další program 17. kola Tipsport extraligy? Slavia poměří síly se Spartou, Brno se Zlínem, Plzeň s Libercem, Kladno s Třincem, Mladá Boleslav s Českými Budějovicemi a Vítkovice s Karlovými Vary. S mikrofonem za sportem a tedy i za hokejem se vydáme v 18,15.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme