'Přátelák s Bostonem je největší událost v historii českého hokeje,' říká GM Liberce Jech

V Liberci se chystá velký svátek. Poprvé v historii nastoupí český extraligový klub proti týmu kanadsko-americké NHL. Soupeřem Bílých Tygrů bude zítra od 19 hodin Boston Bruins.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Bostonu na tréninku před utkáním v Liberci

Hokejisté Bostonu na tréninku před utkáním v Liberci | Zdroj: ČTK

"Je to určitě největší událost v historii klubu, i města, i širokého okolí, možná i českého hokeje. Ne možná, určitě," myslí si generální manažer klubu Ctibor Jech.

Za splnění velkého snu zaplatí Liberečtí kolem šesti milionů korun, na které je organizace přátelského utkání s Bostonem přijde. Kromě toho musí splnit nejrůznější požadavky Bruins.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový Liberec se chystá na Boston

"To je soubor opatření, soubor věcí, které musíte splnit, od špendlíků až po poslední ručník," usmívá se liberecký manažer.

Zcela do smíchu není Bílým Tygrům s ohledem na extraligová utkání, které je čekají. Už den po zápase s Bostonem totiž hostí Kladno.

"Duel s Bostonem rozhodně nebude žádná show. Bude to normální utkání, na které se hráči těší. Pro Boston je to poslední příprava před mistrovským zápasem, svou úroveň to tedy určitě bude mít. A hned druhý den hrajeme s Kladnem, ale za to riziko nám to stojí," udůraznil Ctibor Jech.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme