Pražská O2 arena je na MS téměř připravená, napilno mají šičky dresů

Organizátoři už připravili obě haly v Praze a Ostravě na nejsledovanější sportovní akci letošního roku v České republice. V O2 areně a ČEZ Aréně nastříkali led, dodělali zázemí pro všech 16 hokejových týmů světového šampionátu a vše se stihlo v termínu. Práci ale neměli jen muži v montérkách, kteří dělali led, zasazovali mantinely a stavěli hokejovou vesničku. Napilno měly i šičky šesti stovek dresů v O2 areně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ledová plocha v O2 areně se rozšířila podle pokynů IIHF. Připravovala ji švýcarská firma

Ledová plocha v O2 areně se rozšířila podle pokynů IIHF. Připravovala ji švýcarská firma | Foto: Štěpán Pokorný

O2 arena, možná už bývalý stánek hokejové Slavie, která spadla letos z extraligy do první ligy, se mění do barev trikolory.

V plném proudu je příprava ledové plochy, kam pracovníci pár dní před šampionátem rozmisťují několik reklam a hlavně malují čáry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český tým bude zápasy na hokejovém šampionátu hrát v pražské O2 areně. Na přípravy zázemí v hale se byl podívat Štěpán Pokorný

V útrobách O2 areny se připravují stánky s různým občerstvením a také s vlajkami a dresy všech účastníků mistrovství světa. Hokejovou vesničku umístěnou v tréninkové hale ale museli organizátoři udělat pro potřeby týmů.

„Pracovně tomu říkáme sportovní vesnička. Je to asi kolem 500 metrů čtverečních zázemí pro týmy, takže jsou to masérny, sklady, brusírny, opravna výstroje. Je to v podstatě kompletní zázemí pro všechny týmy, které budou v O2 areně trénovat,“ popisuje vedoucí organizátorů v Praze Petr Bříza.

Jan Černý ukazuje zázemí v šatně českých hokejistů. Deset rotopedů, jedenáctý je pro šéfa IIHF Reného Fasela | Foto: Štěpán Pokorný

„Arena bohužel nemá tréninkovou plochu, takže tím, že budou dojíždět do Tipsport areny, jim musíme veškeré zázemí dobudovat právě na ploše malé areny,“ vysvětluje.

Právě ledová plocha se ještě připravuje. Na každé straně se rozšířila o téměř dva metry.

Na MS dorazí hvězdy světového hokeje. Nebude chybět Crosby i Malkin

Číst článek

„Oproti původním mantinelům je to poměrně velká změna. Jejich sesazování a dolaďování jim (dělníkům, pozn. red.) trvalo trošku déle, než by asi čekali, ale vzali to bravurně a vypadá to velmi dobře,“ říká Jan Černý, v organizačním výboru mistrovství světa ředitel sportovního oddělení.

Tuto tabuli trenér Vladimír Růžička dobře zná. Po taktických pokynech, kdy byl ještě ve Slavii, na ni bude kreslit akce české hokejové reprezentace | Foto: Štěpán Pokorný

Od střídaček, kde bude český národní tým, je to do jeho šatny nějakých 10 metrů. Šatna je největší, nejluxusnější a s nejlepším zázemím.

Od ní směrem doprava je v O2 areně jedna z nejdůležitějších místností, kde se nachází osm šiček, které šijí jména a čísla na dresy všech hokejových reprezentací.

„Je to piplavá práce, ale příjemná. Měla jsem z toho strach, ale je to výborné a jsem ráda, že jsem do toho šla,“ svěřuje se jedna z šiček paní Huňáčková, která pracuje se v pro ní příjemném kolektivu známých kolegyň.

MS v hokeji 2015 | Foto: Český rozhlas

Štěpán Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme