Překvapivým žolíkem do obrany místo Poláka má být Marek Židlický

Reprezentační trenér Vladimír Růžička má na mistrovství světa o jednoho obránce méně. Romana Poláka zraněné rameno už do hry nepustí. A tak kouč dopíše na soupisku Michala Jordána, ale ještě jeden obránce musí do Minsku přiletět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr (vlevo) se spoluhráči z New Jersey Markem Židlickým a Daniusem Zubrusem

Jaromír Jágr (vlevo) se spoluhráči z New Jersey Markem Židlickým a Daniusem Zubrusem | Zdroj: ČTK

Nabízela se tak možnost, že by do hry zasáhl Růžičkův asistent Jaroslav Špaček, se kterým společně slavili olympijské zlato z Nagana v roce 1998.

„Už by to nevydržel. Kdyby tenhle měsíc vypil míň piv, tak bych o tom uvažoval,“ rozesmál se Vladimír Růžička a jeho odpovědí se Jaroslav špaček nenechal zaskočit a přiznal se.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nasazení Jaroslava Špačka do obrany trenér Růžička neuvažoval. "Musel by vypít míň piva," smál se reprezentační trenér

„Dali mi z pivovaru takový bonus, který jsem musel splnit, aby pivovar podpořil český svaz,“ nebránil se Růžičkově kritice Jaroslav Špaček.

A když bylo na tréninku třeba, přidal se, byť jen v šusťákovce, k cvičením národního týmu. „Jsem rád, že jsem se zpotil a nemusím jít běhat. To je v pohodě,“ říkal asistent trenéra.

Ale teď vážně - reprezentace má o jednoho obránce méně, a tím žolíkem, o kterém Jaroslav Špaček mluvil, je Marek Židlický. Ten je zatím v Americe. Další jména neprozradil, ale realizační tým je s hráči v kontaktu.

„Některé obránce jsme před šampionátem vyřadili a řekli jsme si, jestli budou na telefonu nebo na dovolené. Věřím, že čekají na telefon a nejsou někde na pláži. Jsou to obránci, kteří nehráli pouze týden, takže by se do tempa během pár tréninků dostali,“ vysvětluje asistent Špaček.

Trenér Vladimír Růžička musí také definitivně odepsat variantu, že by přijel Radko Gudas. Zranění ho na šampionát nepustí. A právě obrana je to, co českého kouče trápí.

„Připadalo mi, že si hráči mysleli, že dají Slovensku sedm gólů. Takhle to nejde. Oni měli jasnou taktiku, vyráželi z pozorné obrany do rychlých protiútoků a třikrát, čtyřikrát se jim to povedlo. Naštěstí to Salák chytil, jinak jsme mohli prohrát,“ vrací se Růžička k zápasu se Slováky, kdy mohl jít soupeř pár minut před koncem do dvougólového vedení.

Nespokojenost s výkonem si tak vynutila změny a český kouč přeskládal útoky.

„Nemáme moc času a musíme najít ideální sestavu, která si trošku sedne. Uvidíme, některé lajny už se tomu blíží, ale řekněme si na rovinu, první dvě musí být údernější. Zatím se mi to moc nezdá,“ říká Vladimír Růžička.

Do prvního útoku pošle k Jágrovi Tomáše Hertla a kapitána Rolinka, druhý útok by mohl klidně trénovat ve slávistické dresu. Tvoří ho Klepiš, Červenka a Sobotka. Obránce Ondřej Vitásek pak nastoupí do dvojice s Martinem Ševcem.

Jak bude nová sestava fungovat, se ukáže zítra. Český tým má před sebou dalšího těžkého soupeře, Švédsko. Hraje se znovu v 19 hodin a 45 minut.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme